"Kertoo stressistä, epämukavuudesta" – kehonkieliasiantuntijan mukaan kaksi tiedotustilaisuuden kysymystä saivat Sanna Marinin reagoimaan poikkeuksellisesti

Mitä Sanna Marinin kehonkieli kertoo? Asiantuntija arvioi 5:11
Mitä Sanna Marinin kehonkieli kertoo? Asiantuntija Sami Sallinen arvioi videolla

Kehonkielen asiantuntija Sami Sallinen arvioi Sanna Marinin esiintyneen torstaina 18. elokuuta toimittajien tenttauksessa yllättävän tyynesti, mutta kahden kysymyksen kohdalla pääministerin kehonkieli muuttui.

Pääministeri Sanna Marinin juhlimista näyttävä video lähti leviämään laajalti sosiaalisessa mediassa keskiviikkona 17. elokuuta. Videolla Marin juhlii ja tanssii useiden tunnettujen suomalaisten kanssa muun muassa pop-artisti Antti Tuiskun sekä räppäri Petri Nygårdin kappaleiden tahtiin. Videoilla esiintyvät muun muassa vaikuttaja-valokuvaaja Janita Autio,  juontaja Tinni Wikström, stylisti Vesa Silver, artisti Alma Miettinen siskonsa Anna Miettisen kanssa sekä SDP:n kansanedustaja Ilmari Nurminen

Videot on kuvattu muutama viikko sitten yksityisasunnossa ja ne on julkaistu yksityisellä Instagram-tilillä.

Marin astui toimittajien eteen torstaiaamuna 18. elokuuta ja vastasi kysymyksiin aiheeseen liittyen noin kymmenen minuutin ajan.

Kehonkielen asiantuntija Sami Sallinen analysoi Marinin esiintymisen hankalassa tilanteessa. Sallisen mukaan Marin ei jäätynyt missään vaiheessa toimittajien tiukkaa tenttiä ja vastaili kysymyksiin nopeasti ja rauhallisesti. 

– Pääministeri Marin on poikkeuksellisen hyvä ja varma esiintymään ja nyt nähtiin siltä osin hieman poikkeuksellinen haastattelu. Oli selvästikin hankala paikka, vaikka hyvin hän tämän tilanteen sikäli hallitsi. 

Sallinen kertoo, että huomasi pääministerin käytöksessä selkeitä merkkejä stressistä. 

– Hänen oli hankala olla siinä, oli otsa tietysti rypyssä joissakin kysymyksissä, mutta tuollainen suun alueen jännittyminen oli ehkä selkein merkki epämukavuudesta. 

Eniten Sallinen kiinnitti huomiota Marinin kiihtyneeseen silmien räpyttelyyn kahden tietyn kysymyksen kohdalla. Nämä toimittajien tilaisuudessa esittämät kysymykset koskivat Sallisen mukaan huumausaineita sekä pääministerin turvallisuutta. Sallisen mukaan pääministeri räpytteli tuolloin silmiään huomattavasti enemmän kuin normaalisti.

– Tiheytynyt silmien räpyttely kertoo stressistä, epämukavuudesta. Kun olemme stressittömässä tilassa, räpäytämme vaikka pelkästään muutaman kerran minuutissa silmiä. 

Sallinen arvioi tiedotustilaisuuden olleen kaiken kaikkiaan Marinille hyvin stressaava tilanne. Hänen mukaansa Marin on totuttu näkemään esiintymässä haastatteluissa vahvasti, mutta torstaina hän puolestaan joutui altavastaajan rooliin. 

– Kysymyksiä sateli, aika hankalia kysymyksiä. Ihmeen tyynesti hän pystyi kuitenkin esiintymään. Ääni ei noussut missään vaiheessa, tasaisella, rauhallisella äänellä vastaili. 

Yllä olevalla videolla kehonkielen asiantuntija Sami Sallinen analysoi, kuinka pääministeri esiintyi toimittajille torstaina. Alla olevalla videolla Sanna Marinin reaktio kysymykseen huumausaineista. 

Näin Sanna Marin reagoi toimittajan kysymykseen huumeista 0:37

Lue myös:

    Uusimmat