Mainos

Kerrostalo sortumisvaarassa Seinäjoella – Pekka ja Saara ajettiin kiireellä pakoon kodistaan

Seinäjoen keskustassa sijaitseva vaurioitunut ja vajonnut Vaasantalo on saatu vakautettua, kertoo isännöitsijä Pirjo Kulmakorpi MTV Uutisille.

Vaasantalo on 1930-luvulla rakennettu suojeltu rakennus, jonka vieressä on tehty laajoja rakennustöitä.

Talosta on muuttanut vaaran vuoksi pois viisi yritystä ja yhden asunnon asukkaat. Pirjo Kulmakorven mukaan asukkaat voivat mahdollisesti pian palata kotiinsa, jos asiantuntijat toteavat talon turvalliseksi.

Talon asukkaat Pekka Varamäki ja Saara Jylhä joutuivat jättämään kotinsa kiireellä tiistaina iltapäivällä. Tällä hetkellä he odottavat mahdollisesti tänään iltapäivällä valmistuvia tuloksia.

Pariskunta ei tiedä vielä, milloin he pääsevät takaisin kotiin, tai edes käymään kotonaan. Mukaansa he ehtivät ottaa vain joitain tavaroita.

– Pihalla seisoi valkokypäräisiä miehiä ja sitten ilmestyi palolaitoksen väkeä ja pari poliisia. Mietin, että jotain legendaarista on tapahtumassa, kun kaikki tuijottivat meidän siipiosaa, Pekka Varamäki kertoo MTV Uutisille.

Hetkeä myöhemmin isännöitsijä tuli rappukäytävässä vastaan, ja kertoi asukkaille, että koti täytyi jättää käyttökiellon takia mahdollisimman pian.

Naapurissa iso mylläys

Vaasantalon naapurissa on käynnissä kaksi erillistä suurta rakennushanketta. Viereen rakennetaan maanalaista pysäköintilaitosta ja asuin-, toimisto- ja liikerakennusta, johon tulee myös parkkihalli.

Ensimmäiset tiedot suojellun talon vaurioista tulivat huhtikuun alkupuolella. Tämän jälkeen huomattiin, että talo oli vaurioitunut lisää, ja yksi rappu asetettiin käyttökieltoon.

Erilaisista suoja- ja tukitoimista huolimatta talon vaurioitumista ei saatu pysäytettyä. Tiistaina talon pääty oli vajonnut entisestään, ja rakenteista kuului myös vaurioista kertovia ääniä.

Rakennuksen päädyssä todettiin sortumisvaara ja käyttökieltoalue laajennettiin koskemaan koko Vaasantalon Kalevankadun puoleista siipeä. Tämän käänteen myötä Varamäki ja Jylhä joutuivat evakkoon.

Varamäen mukaan heidän asunnossaan vaurioita ei ollut näkyvissä. Sen sijaan rappukäytävässä oli hänen mukaansa näkyvissä isoja halkeamia.

– Kaikenmaailman ääniä kuuluu, kun kyseessä on vanha talo. Silloin tällöin jotain rutinaa on jostain suunnasta kuulunut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.