Mainos

Kerrostalo romahti Viipurissa

Viipurin rautatieaseman ja suomalaisten suosiman hotelli Druzhban lähellä sijaitseva rakennus romahti todennäköisesti rakenteellisen vian vuoksi.

Viipurin taloromahduksessa on saanut surmansa kolmikuukautinen tyttövauva ja viisi ihmistä on loukkaantunut, kertoo Leningradin alueen hallinto.

Raunioissa on tiettävästi edelleen loukussa kaksi tai kolme ihmistä. Silminnäkijät kertovat yhden uhrin pitäneen raunioista yhteyttä matkapuhelimella pelastajiin.

Pelastustyöntekijät raivaavat edelleen onnettomuuspaikkaa ja etsivät uhreja. Nelikerroksisen asuinrakennuksen rappukäytävä sortui aamuyöllä noin kello kolme Suomen aikaa ja keskelle taloa jäi noin viiden metrin levyinen aukko. Vaurioitunut talo sijaitsee Zheleznodorozhnaja-kadulla eli Rautatienkadulla parinsadan metrin päässä rautatieasemasta.

Asiantuntijoiden mukaan ennen sotia rakennettu talo saattoi vaurioitua huonokuntoisuutensa vuoksi, ja se oli luokiteltu jo vuonna 1991 korjauskelvottomaksi. Sortuneen osan ylimmässä kerroksessa oli tehty remonttia ennen turmaa, millä saattoi olla myös vaikutusta rakenteiden pettämiseen. Räjähdystä talossa ei tapahtunut, hätätilaministeriön edustaja on sanonut uutistoimisto Itar-Tassille.

Onnettomuuspaikalla on edelleen kymmeniä pelastustyöntekijöitä hätätilaministeriön yksiköistä ja palokunnista sekä raivauskalalustoa. Uhrien etsinnässä on apuna rauniokoiria.

Raunioista on kuultu ääntä, ja välillä työt on keskeytetty uhrien paikallistamiseksi äänen perusteella. Sadat viipurilaiset ovat kokoontuneet seuraamaan tilannetta.

(MTV3-STT-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.