Mainos

Kerjäämistä ei kielletä lailla - luvattomaan leiriytymiseen puututaan

Hallitus on hylännyt iltakoulussaan kaavailut kerjäämisen kieltämisestä lailla. Sen sijaan järjestyslakia aiotaan muuttaa kieltämällä luvaton leiriytyminen.

Sisäministeri Anne Holmlundin (kok.) mukaan nyt on tarkoituksenmukaista hakea lakiin myös sanamuotoa, jolla puututaan aggressiiviseen käyttäytymiseen kerjäämisen yhteydessä. Jos henkilö hiljalleen paikallaan kerjää, sitä ei voida tulkita hänen mielestään aggressiiviseksi.

- Tässä on tarkoitus, että järjestyslakia muutetaan siten, että sellainen kerjääminen, missä on selkeitä aggressiivisia piirteitä voitaisiin kieltää ja löytää siihen parempia määritelmiä järjestyslaissa, Holmlund kommentoi.

Aggressiivinen käyttäytyminen voi olla esimerkiksi hyvin lähelle tulemista, vaatteista nykimistä tai tyrkkimistä.

- Varsinaisen ammattimaisen kerjäämisen kieltoa ei tässä vaiheessa valmistella. Toinen kysymys on, että halutaanko sitä jatkotyöstää jossakin mallissa, mutta tässä yhteydessä ei ole tarkoituksenmukaista tällaista esitystä valmistella, Holmlund sanoi.

Holmlund ei sanonut kokevansa hallituksen yksimielistä linjausta millään tavalla tappiokseen.

Hallitus pääsi myös yhteisymmärrykseen siitä, että järjestyslakia on syytä tiukentaa, jotta häiritsevä kerjääminen ja luvattomien leirien pystyttäminen saadaan kuriin. Järjestyslain muuttaminen on määrä saada vielä tämän eduskunnan päätettäväksi.

Oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) mukaan lisäksi selvitetään, onko nykyinen lainsäädäntö riittävä organisoidun kerjäämisen ehkäisemiseksi ja onko ihmiskaupan uhrien tunnistamiseksi riittäviä keinoja.

(MTV3 - STT)

Katso Pauli Poutasen raportti:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.