Mainos

Poliisi tutkii moottoripyöräkerhoon kytkeytynyttä rikoskokonaisuutta – kerhotilaa tulitettiin rynnäkkökiväärillä vain tunteja pahoinpitelyn jälkeen

12:09

Kolme henkilöä on vangittu liittyen 4. toukokuuta tapahtuneeseen ampumavälikohtaukseen, jossa Lappeenrannassa sijaitsevaa kerhohuonetta uskotaan tulitetun rynnäkkökiväärillä ohi ajaneesta autosta. Tapausta tutkitaan muun muassa murhan yrityksenä.

Rikospaikka-ohjelmassa on usein keskustelu järjestäytyneestä rikollisuudesta ja moottoripyöräkerhoista.

Tulitus tapahtui Karhuvuoren ja Myllymäen välisellä teollisuusalueella, jossa sijaitsee MTV Uutisten tietojen mukaan Hells Angels MC Carelian kerhohuone. Laukauksia oli ammuttu yhteensä 11, ja osa laukauksista olisi mennyt läpi rakennuksen seinistä, päätyen sisälle huoneisiin.

Poliisi otti kolme miestä kiinni tapahtuneeseen liittyen viime perjantaina, ja heidän vangittiin eilen. Miehistä kaksi on ollut aiemmin poliisin kanssa tekemissä.

Poliisi ei ole löytänyt teossa käytettyä asetta.

Katsomo-video ei ole saatavilla


"Ollut hengenlähtö lähellä"

Tapausta tutkiva rikoskomisario Marko Heinonen ei vahvista, minkä ryhmän kerhohuoneeseen tulitus kohdistui.

– Viranomaisena en voi ottaa kantaa, onko vai eikö, hän toteaa kysymykseen tiloja hallinnoivasta kerhosta.

Kerhotiloissa oli kuitenkin tämänhetkisen tiedon mukaan paikalla ihmisiä tulituksen aikana.

– Varmasti ihmiseen osuessa olisi ollut hengenlähtö lähellä, hän toteaa.

Poliisi pyysi aiemmin tietoja tapaukseen liittyvästä tummasta autosta. Heinosen mukaan auto on yksilöity, ja se kuuluu eräälle tapauksessa osalliselle.

Liivikerhon presidentti epäiltynä teosta vain tunteja ennen ampumista

Tapaukseen mahdollisesti kytkeytyy samana iltana kello yhdeksän aikaan Imatralla tapahtuneeseen törkeään pahoinpitelyyn.

Ensontie 33 kohdalla tapahtuneessa pahoinpitelyssä useampi henkilö pahoinpiteli nyrkiniskuin ja potkuin maassa maannutta henkilöä. Tapauksen johdosta vangittiin MTV Uutisten tietojen mukaan edellä mainitun Hells Angels MC Carelian presidentti ja toinen kerhon jäsen.

Ampumavälikohtaus tapahtui vain muutamia tunteja tämän tapahtuman jälkeen.

Pahoinpitelivät kolaroidun auton kuljettajan mailoin

Kyseinen pahoinpitely kytkeytyy kolmanteen, jo maaliskuussa tapahtuneeseen väkivaltarikokseen. Toinen vangituista miehistä näet oli näet edellisenä päivänä vapautettu tutkintavankeudesta liittyen maaliskuun 10. päivä Valtatie 6:lla Lappeenrannan ja Taavetin välillä tapahtuneesta tapon yrityksestä.

Miehen epäillään yhdessä toisen henkilön kanssa yrittäneen suistaa joutsenolaismiehen ohjastaman henkilöauton pois tieltä. Jossain vaiheessa he pääsivät tämän auton etupuolelle, käänsivät auton ympäri ja törmäsivät auton keulaan aiheuttaen pahoja vauriota. Tämän jälkeen miehen nousivat autosta ja pahoinpitelivät joutsenolaista miestä pesäpallomailoin.

"Poliisilla on oma käsityksenä"

Poliisi selvittää nyt, mikä tapausten yhteys on toisiinsa, jos niillä sellaista on.

Heinonen kertoo, että poliisi ei kommentoi epäiltyjen mahdollisia kytköksiä erilaisiin moottoripyöräkerhoihin ja muihin yhteenliittymiin.

– Esitutkinnassa selvitetään, mikä on teon motiivi. Poliisilla on oma käsityksensä.

Mediassa olleita tietoja eri moottoripyöräkerhojen välisistä jännitteistä Heinonen ei vahvista.

– Esitutkinnassa saadaan vahvistusta ja konkretiaa, jos moottoripyöräkerhojen välillä on jännitteitä. Tässä vaiheessa ei voi ottaa kantaa tai vahvistaa, missä näistä tapauksista on kyse, hän toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja