Mies ammuttiin kerrostalon pihalle Espoossa – uutta tietoa tapauksesta: Uhri ja epäillyt kytkeytyvät Helvetin enkeleihin

7:21
Suurpellon murhasta epäillyt vangittiin heinäkuussa. Tämä heistä ja tapauksesta tiedetään.

Poliisin mukaan Espoon Suurpellossa tapahtuneen murhan taustalla olevat motiivit ovat yhä epäselviä, kerrotaan keskusrikospoliisista. 

Heinäkuun alussa ammuttiin kerrostalon pihalla Suurpellon Klariksentiellä noin kello 21 aikaan vuonna 1995 syntynyt mies, joka kuoli vammoihinsa sairaalassa. Teosta epäiltynä vangittiin kaksi 1980-luvulla syntynyttä miestä. 

Poliisin mukaan myös uhri käytti asetta tilanteessa, mutta se ei kerro julkisuuteen laukaustenvaihdon järjestyksestä.

Vangittuna helvetin enkeleitä

Poliisi tiedotti suhteellisen varhaisessa vaiheessa asiassa olevan tiiviit kytkökset järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Poliisi ei ole tarkemmin kommentoinut sitä, mistä järjestäytyneen rikollisuuden ryhmästä on kyse. 

MTV Uutisten tietojen mukaan kummallakin teosta vangitulla miehellä on tiiviit kytkökset Helvetin enkeleihin, ja kumpikin on kantanut liivijengin tunnuksia. 

Nyt poliisista kerrotaan, että epäillyt ja uhri liittyvät samaiseen jengiin.

Epäillyt aiemminkin olleet syytetyn penkillä

Kumpikin epäillyistä on aiemmin selvitellyt asioitaan oikeudessa.

Toinen miehistä on vuonna 2015 tuomittu törkeän kiristyksen yrityksestä ja pahoinpitelystä lähes kahden vuoden vankeuteen. Hän oli Helvetin enkeleiden prospect- eli kokelasjäsenenä ja tunnuksia käyttäen vaatinut eräältä mieheltä väitettyä 1400 euron velkaa, joka oli perinnän yhteydessä kasvanut 10 000 euroon. Uhri ei ollut koskaan ennen tapahtunutta tavannutkaan tekijöitä.

Perinnän yhteydessä oli pahoinpidelty lyömällä nyrkillä kasvoihin, potkaisemalla päähän, vääntämällä pikkusormi koskemaan kämmenselkää ja lyömällä vasaralla kämmenselkään. Viimeksimainitun teon kohdalla uhria oli kellarin lattialla makaavaa uhria oli käsketty olemaan "inahtamatta". Käsi murtui pahoinpitelyn seurauksena.

Mies kärähti lisäksi rattijuopumuksesta ajettuaan Oulusta Kajaanin kautta Espooseen samalle kadulle, jossa sijaitsee Helvetin enkeleiden kerhotila. Miehen verestä todettiin hänen käyttäneen rauhoittavia lääkkeitä, kannabista ja amfetamiinia. Huumeisiin liittyvä rattijuopumus ei ole miehen ainoa.

Nyrkkeilijänä tunnettu mies kaatanut syytteitä

Toinen, nyrkkeilijänäkin tunnettu mies on ollut useita kertoja syytteessä vakavistakin rikoksista.

Hänet tuomittiin tapauksessa, jossa hän uhkasi Helvetin enkeleiden liivit päällään erästä poliisia kaasusumuttimen avulla tehdyn kiinnioton yhteydessä.

Hän on myös ollut syytteessä tapauksesta, jossa erästä miestä ammuttiin käsiaseella jalkaan Pyhäjärvellä 2012. Hänet kytki tapaukseen muun muassa se, että hän oli osallistunut miehen ja erään kaverinsa välisten erimielisyyksien selvittämiseen.

– Se on nyt niin, et jos menet [kaverin] lähelle. niin minä puutun siihen. Mun lähimmäisiä ja kavereita ei kukaan kiusaa. Paina tämä mieleen, ja kerro kavereilles samat terveiset. Hyvät kesän jatkot. Nähdään, mies oli kirjoittanut tälle.

Syyte kuitenkin hylättiin, sillä tapauksessa ei saatu riittävää näyttöä siitä, että mies olisi ollut ampuja.

Laillinen velka kaatoi uhkailijan syytteen

Miestä syytettiin myös vuonna 2018 törkeästä kiristyksestä. Hän oli vaatinut erästä toimitusjohtajaa maksamaan velkaansa toiselle yritykselle. Hän oli perinnän yhteydessä laittanut toimitusjohtajalle muun muassa sangen suorasukaisen uhkausviestin.

– Mä etin sut huomenna ja saat turpaas että soi jos et ole hoitanu. Muista se, mies kirjoitti miehelle.

Hän oli jo tuolloin tunnettu kehonrakentajana ja nyrkkeilijänä. Tapauksessa oli myös viitteitä Helvetin enkeleiden liivien käytöstä.

Syyte hylättiin, koska oikeus totesi perityn saatavan olleen oikeutettu, eikä asiassa ollut vaihtoehtoisia syytteitä, joiden perusteella uhkauksia esittänyt mies olisi voitu tuomita.

Mies oli vuonna 2013 syytteessä myös isossa vyyhdissä, jossa joukkoa helvetin enkeleitä syytettiin muun muassa salakapakan pidosta. Lopulta syytteet muun muassa järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta, huumausainerikoksesta, alkoholirikoksesta ja veropetoksesta kaatuivat. Mies tuomittiin ampuma-aserikoksesta, josta hän on muissakin tapauksissa saanut tuomioita.

Juttua täydennetty 19.8. kello 10.13: Selvennetty prospect-jäsenen asemaa liivijengissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja