Mainos

Helvetin enkeleiden kerhotilaan ammuttiin 11 laukausta rynnäkkökiväärillä – tapaus siirtyi syyteharkintaan: "Ei kyse rikollisjärjestöjen välisestä vihanpidosta"

12:09

Poliisin esitutkinta Lappeenrannassa toukokuun 4. päivä sattuneesta ampumavälikohtauksesta siirtyi eilen syyttäjälle syyteharkintaan. Syytehakinnassa syyttäjä päättää, nostetaanko asiasta syyte.

Rikospaikassa on useita kertoja keskusteltu järjestäytyneestä rikollisuudesta ja sen luonteesta Suomessa.

Tapaus oli poikkeuksellinen, sillä teossa käytettiin rynnäkkökivääriä, ja kohteena oli moottoripyöräkerhon kerhotila.

Tapauksessa ohi ajaneesta autosta ammuttiin Hells Angels MC Carelian kerhohuonetta kohti rynnäkkökiväärillä yhteensä 11 laukausta. joista osa oli mennyt rakennuksen seinien läpi sisälle huoneisiin. Tapausta tutkittiin muun muassa murhanyrityksinä.

Syynä henkilökohtaiset suhteet

Tapauksen tutkinnanjohtajan Tuomas Pöyhösen mukaan poliisille on syntynyt tapahtumista kokonaiskuva, ja myös teon motiivi on selvinnyt. Teon vaikuttimina ovat olleet poliisin käsityksen mukaan henkilöiden henkilökohtaiset asiat, eivät järjestäytyneiden ryhmien väliset suhteet.

– Ei ole kyse rikollisjärjestöjen välisestä vihanpidosta tai sodasta. Ei kannata olla huolissaan, hän sanoo.

Kytkeytyy useisiin muihin rikoksiin

Pöyhönen on vaitelias tapauksen yksityiskohdista, eikä esimerkiksi kommentoi, onko rynnäkkökivääri poliisin hallussa tai sen sijainti tiedossa. Hän kuitenkin kertoo esitutkinnan olleen vaikea.

– Ei noita tilojen läpi ampumisia nyt joka päivä tule. Jokainen ymmärtää, että siihen liittyy paljon vaikeita selvitettäviä asioita, hän kertoo.

Tapaukseen uskotaan liittyvän kaksi muuta rikosta, joista toisessa eräiden ampumistapaukseen kytkeytyneiden henkilöiden uskotaan yrittäneen suistaa auto tieltä ja sitten pahoinpidelleen sen kuljettajan pesäpallomailalla. Vain tunteja ennen ampumatapausta tapahtui toinen pahoinpitely, johon niinikään kytkeytyi ampumiseen liittyviä henkilöitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.