Mainos

Keräyspaperin talteenotto kasvoi jälleen

Paperia ja kartonkia kerättiin Suomessa viime vuonna 764 700 tonnia. Määrä on kaikkien aikojen ennätys ja noin kolme prosenttia suurempi kuin edellisvuonna. Kaikesta kulutetusta paperista saatiin talteen 72 prosenttia.

Paperia ja kartonkia kulutettiin henkilöä kohden 205 kiloa, mikä on 11 kiloa enemmän kuin vuonna 2001. Keräysmäärä henkilöä kohden kasvoi 143 kilosta 147 kiloon.

Keräyspaperia hyödynnettiin raaka-aineena 720 270 tonnia. Paperi- ja kartonkiteollisuus käytti koko määrästä 98 prosenttia ja loput hyödynnettiin lämmöneristeiden valmistuksessa.

Kierrätetyt pahvi- ja kartonkipakkaukset käytetään lähinnä hylsykartongin raaka-aineena ja lehdet uuden sanomalehtipaperin valmistuksessa. Vaalean toimistokeräyspaperin hyödyntää kaksi pehmopaperitehdasta, jotka valmistavat siitä esimerkiksi wc-paperia, talouspyyhkeitä ja nenäliinoja.

Vuonna 1999 voiman tulleen keräyspaperipäätöksen tavoitteena on, että vuonna 2005 kotikeräys- ja toimistopaperista kerätään ja hyödynnetään vähintään 75 prosenttia. Viime vuonna näiden lajien talteenottoaste oli jo 79 prosenttia, joten tavoite on saavutettu hyvin, toteaa toimitusjohtaja Kyösti Pöyry Paperinkeräys Oy:stä.

Paperinkeräys-konsernin liikevaihto vuonna 2002 oli 55,7 miljoonaa euroa. Konserni työllistää 190 henkilöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.