Mainos

Keravan surmaajaa etsitään yhä

Poliisi on tehnyt kiinnioton ja kuulustellut muutamia henkilöitä epäiltynä Keravalla eilen tapahtuneesta 14-vuotiaan tytön surmasta. Ratkaisevaa vihjettä tai tietoa ei kuitenkaan vielä ole saatu.

Tutkintaa johtavan komisarion Anssi Murron mukaan uusia kiinniottoja on suunnitteilla mahdollisesti jo myöhemmin tänään. Myös kiinniotettu oli poliisin hallussa vielä illalla. Aiemmin kiinni otettu toinen mies on päästetty vapaaksi.

Saviolainen tyttö surmattiin eilen noin kello 21:n aikaan puukottamalla. Teko tapahtui Savion koulun viereisellä koripallokentällä, jossa tyttö oli harjoittelemassa. Pahasti haavoittunut tyttö onnistui raahautumaan lähitalon pihalle, josta hälytettiin paikalle ambulanssi ja poliisi. Tyttö menehtyi kuitenkin saamiinsa vammoihin. Häntä oli isketty veitsellä useaan kertaan.

Syylliseksi epäilty on 30-40-vuotias t-paitaan ja nilkat paljastaviin housuihin pukeutunut mies. Asu oli väriltään tumma. Epäillyllä on mahdollisesti tumma pitkähkö takatukka.

Veriteolla ei ole silminnäkijää. Poliisi pyytää jokaista, jolla on jotain asiaan liittyvää tietoa, ilmoittamaan siitä poliisille numeroihin 0718735212 tai 09-280004. Etsinnät keskittyvät toistaiseksi Keravan alueelle. Taktisessa toiminnassa Järvenpään poliisia on avustanut Vantaa.

Poliisi tutkii tapausta tappona.

Mahdollinen surma-ase löytyi läheltä surmapaikkaa

Surman motiivi on yhä hämärän peitossa, eikä poliisilla ole tietoa siitä, tunsiko surmattu hyökkääjän.

- Ei voi poissulkea kumpaakaan vaihtoehtoa, puukottaja oli joko tuntematon tai tuttu, sanoo Murto.

- Tämän päivän aikana puhutamme kaikki nyt tiedossa olevat henkilöt, jotka tiedetään liittyvän tapaukseen. Tietysti keskustelemme myös lähiomaisten, kavereiden ja lähistöllä asuvien ihmisten kanssa. Näiden kautta yritämme päästä selville, mistä tässä olisi mahdollisesti kyse. Eli motiivia tässä nyt haetaan ja sitä kautta tekijää, Murto kertoo tutkinnan vaiheista. - Olemassa olevien tietojen valossa emme voi ymmärtää tapahtunutta. Se tuntuu täysin järjettömältä.

Poliisi puhutti tänään kymmeniä ihmisiä surmapaikan naapurustossa ja Keravalla. Tekopaikka myös tutkittiin teknisesti. Noin sadan metrin päästä surmapaikasta löytyi mahdollinen surma-ase.

Poliisi sai mahdollisesta surmaajasta kymmeniä vihjeitä. Tutkintaa jatketaan vihjeiden ja poliisin omien tietojen tarkistamisella.

Päivän mittaan monet keravalaiset nuoret ovat käyneet viemässä kynttilöitä Savion koululle. Nuoret aikovat myös kokoontua illalla paikalle muistelemaan uhria.

Surmansa saaneen tytön lähiomaisille on annettu kriisiapua. Lisäksi heti alkuviikosta kaupunki ja Keravan seurakunta järjestävät tytön ystäville tilaisuuden, jossa tapahtunutta voidaan käsitellä yhdessä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.