Mainos

Keran tuella lähes 7 000 työpaikkaa alkuvuodesta

Kera Oy myönsi vuoden alkupuoliskolla rahoitusta 1,2 miljardia markkaa. Rahoituksen turvin on syntynyt 6 814 uutta työpaikkaa.

Yhtiön vt. toimitusjohtaja Veijo Ojala totesi Kuopiossa, että alkuvuosi on ollut ennätyksellinen. Myös Keran oma tulos näytti voittoa 115,5 miljoonaa markkaa, mikä on lähes kaksinkertainen budjettiin verrattuna.

Menestystuotteeksi on kohonnut pienlaina, jota myönnetään enintään viisi henkeä työllistäville yrityksille. Vuoden alkupuoliskolla pienlainaa myönnettiin noin 2 700 yritykselle yhteensä 217 miljoonaa markkaa.

Vastaavaa naisyrittäjälainaa myönnettiin 61 miljoonaa markkaa 870:lle naisten omistamalle ja johtamalle pienyritykselle. Pien- ja naisyrittäjälainoilla saatiin aikaan 3 600 työpaikkaa.

Pienlainojen myötä Keran asiakaskunta on kasvanut erittäin nopeasti. Noin 15 000 asiakkaasta uusia, vuoden sisällä tulleita on noin 6 000.

Palveluelinkeinojen osuus rahoituksesta oli alkuvuonna 42 prosenttia. Teollisuudessa suurin rahoitettu toimiala oli metallituote- ja konepajateollisuus.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.