Mainos

Keräilijä saattoi säilyttää aseitaan huolimattomasti jopa vuosia

Kerrostaloyksiöstä Vantaalta löytynyt ase- ja ampumatarvikearsenaali on saattanut lojua pitkin poikin vantaalaismiehen asuntoa pahimmillaan jopa vuosia.

Poliisi sai tyhjennettyä 1970 syntyneen miehen yksiön aseista ja asetarvikkeista viime yönä, ja elämä Malminniityntiellä alkoi palata raiteilleen.

Kerrostalorapun asukkaat pääsivät palaamaan tuttavilla, sukulaisissa, hotellissa tai retkeilymajalla vietettyjen tuntien jälkeen kotiin, ja läheinen päiväkoti avasi normaalisti ovensa.

Vielä tänään iltapäivällä oli epäselvää, onko asekätköjä mahdollisesti myös muualla.

- Kun kaikki saadaan laskettua, ollaan kartalla siitä, mitä puuttuu ja mitä on mahdollisesti liikaa lupiin verrattuna, rikosylikonstaapeli Risto Purastie Vantaan poliisista kertoi.

Kolmen aikaan iltapäivällä tilanne näytti siltä, että joitakin luvallisia aseita poliisin haltuun päätyneestä materiaalista ainakin uupui. Ampuma-asekeräilijällä on luvat noin 150 aseeseen.

Kranaatit tyhjennetty

Miehen asunnosta löytyi tarkastuksessa muun muassa pistooleja, kivääreitä, patruunoita sekä kranaatteja. Osa asunnossa olleesta materiaalista oli anastettu puolustusvoimista, johon asekeräilijällä ei ole ainakaan työn puolesta yhteyttä.

- Kranaatit eivät olleet räjähdysherkkiä eli ne on tyhjennetty, Purastie sanoi.

Kranaattien ohella osa patruunoista ja sotilaiden varusteista oli lähtöisin puolustusvoimista.

Vantaalaismies on ollut hyväksyttynä asekeräilijänä kahdeksan vuotta. Luvan keräilyyn hän sai poliisin mukaan vuonna 2000. Ennen asekeräilijäksi hyväksymistä poliisi teki miehen asuntoon tarkastuksen, jossa todettiin, että huoneistossa on asianmukaiset säilytystilat aseita ja patruunoita varten.

Kun poliisi maanantaina meni miehen asunnolle parvekkeella savunneen tupakan takia, tavaroiden havaittiin olevan sikin sokin yksiössä. Mies ei nähnyt aseiden säilyttämisessä ongelmia.

- Hän on omasta mielestään toiminut aivan oikein, Purastie kertoi.

Epäilty on yhä pidätettynä, ja hänen kuulustelujaan oli tarkoitus jatkaa tänään. Purastie arveli, ettei vangitsemista tarvita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.