Mainos

Kenraalimajuri vastaa varusmieskoulutuskritiikkiin

Kenraalimajuri Antti Simola ei hyväksy julkisuudessa viime aikoina esitettyjä mielipiteitä, joissa on väitetty, ettei varusmiespalvelumme olisi riittävän tehokasta. Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö Simola huomauttaa, ettei puolustusvoimien varusmieskoulutus ole mikään toimintaelokuva.

Simola esittää varusmieskoulutuksen puolustukseksi myös tuoreen tutkimuksen. Kyselyn keskeisenä tuloksena oli, että 80 prosenttia vastaajista pitää puolustusvoimien kykyä puolustaa maatamme uskottavana. Vastanneista kolme neljästä pitää koulutuksen laatua hyvänä ja 81 prosentin mielestä varusmiespalveluksesta on henkilökohtaista hyötyä myös palveluksen jälkeen.

-Varusmieskoulutus ei ole mikään toimintaelokuva, jossa juostaan vauhdikkaasti tapahtumasta toiseen. Se ei ole myöskään kursseja, jotka tentitään arvosanan tallentamiseksi tutkintoon. Varusmieskoulutus on kokonaisuus, jossa pitkäaikaisen joskus ikävältäkin maistuvan toiston ja harjoittelun kautta syövytetään tiedot ja taidot niin, että ne ovat tallella vielä kertausharjoituksissa tai kovan paikan tullen, huomautti Simola avatessaan varusmiestoimikuntapäivät Imatralla tänään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.