Mainos

Kennedyn konetta etsitään yhä

Yhdysvaltain murhatun presidentin John F. Kennedyn pojan pelätään kuolleen lento-onnettomuudessa. Aallot ovat huuhtoneet lentokoneen osia rannikolle lähellä Martha's Vineyardin lomakohdetta. Kennedy nuoremman ohjaama pienkone katosi Yhdysvaltain itärannikolla eilen aamulla.

Rannikkovartiosto ilmoittaa, ettei se ole löytänyt merkkejä eloonjääneistä. Koneessa oli Kennedyn lisäksi hänen vaimonsa Carolyn Bessette ja tämän sisar Lauren Bessette. Mahdollisuudet löytää ketää heistä elossa ovat viranomaisten mukaan vähäiset. Veden lämpötila meressä on alle 20 astetta.

Etsinnät ovat jatkuneet täydellä teholla jälleen tänään sään seljettyä. Toiveet eloonjääneistä ovat hiipuneet kuitenkin pieniksi rannikkovartioston löydettyä merestä seurueelle kuulunutta irtaimistoa. Pienkoneen osien lisäksi alueelta on löytynyt Kennedyn vaimon lääkepullo ja tämän sisaren laukku.

Etsinnät keskittyvät suositun loma-alueen Martha´s Vineyardin tuntumaan. Nyt apuun on kutsuttu myös viisihenkinen sukellustiimi sekä huipputeknisin etsintälaittein varustettuja aluksia.

Kennedyn kone lähti perjantaina illansuussa Essexin lentokentältä New Jerseystä kohti Cape Codia Massachusettsin osavaltiossa. Seurueen oli määrä lentää Martha's Vineyardiin, jonne Kennedy oli matkalla serkkunsa häihin.

ABC-televisiokanavan tietojen mukaan viimeinen tutkahavainto osoittaa, että kone menetti rajusti korkeuttaan ennen katoamistaan tutkasta. Vahvistamattomien tietojen mukaan alueelta on kuultu lentokoneen hätäsignaali. Alueella, jossa Kennedyn kone lensi, on erittäin paljon lentoliikennettä. Kukaan alueella lentänyt ei ole ilmoittanut vaikeuksissa olleesta vieraasta koneesta.

Kennedyjen traaginen historia

John F. Kennedy nuorempi on Yhdysvaltain 35. presidentin, John F. Kennedyn poika. Yhdysvalloissa on puhuttu Kennedyjen kirouksesta, sillä perheen jäseniä on kohdannut onnettomuus toisensa perään. John F. Kennedy salamurhattiin Dallasissa vuonna 1963. Kennedyn veli Robert salamurhattiin viisi vuotta myöhemmin presidentinvaalikamppailun aikana. Kolmas veli Edward oli senaattorikaudellaan osallisena auto-onnettomuudessa vuonna 1969, jolloin autossa mukana ollut naismatkustaja kuoli hämärissä olosuhteissa.

Robert Kennedyn poika David kuoli vuonna 1984 heroiinin yliannostukseen ja toinen veljeksistä, Michael kuoli kaksi vuotta sitten hiihto-onnettomuudessa. Kennedyihin on yhdistetty myös lukuisia huume- ja seksiskandaaleja.

John F. Kennedy Jr. ei lähtenyt muun suvun tapaan politiikkaan mukaan. Hän opiskeli lakimieheksi ja työskenteli jonkin aikaa Manhattanin yleisen syyttäjän toimistossa. Myöhemmin hän perusti poliittisen aikakauslehden, Georgen.
(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.