Mainos

Kennedy Jr. vaimoineen haudataan tänään

John F. Kennedy nuorempi haudataan mereen vielä tänään. Valkoisesta talosta vahvistetaan, että lentokoneturmassa kuolleen Kennedyn tuhkat haudataan mereen lähelle turmapaikkaa Yhdysvaltain itärannikolla. Hautajaisten muista yksityiskohdista ei ole vielä tietoa. Virallinen muistotilaisuus järjestetään huomenna New Yorkissa.

Kennedy, John F. jr, muistokuva 1960-1999

Varhain eilen aamulla sukeltajat löysivät Kennedy Jr:n ruumiin vedestä noin 30 metrin syvydestä, noin 12 kilometrin päästä rannikosta. Sukeltajat löysivät myöhään illalla Suomen aikaa myös Kennedyn vaimon Carolyn Bessetten ja tämän siskon ruumiit. Kennedyn kadonnutta pienkonetta etsittiin kolmen päivän ajan. Alueelle lähetettiin päivällä lisää sukeltajia etsimään siskosten ruumiita.

Kaikki kolme koneessa ollutta saivat surmansa perjantain ja lauantain välisenä yönä Yhdysvaltain itärannikolla sattuneessa lento-onnettomuudessa. Ruumiin lähistöltä löytyi myös huomattava osa tuhoutuneen pienkoneen hylystä, kertoo asiasta ensimmäiseksi raportoinut tv-yhtiö NBC.

Perjantaiöisessä lentokoneturmassa Kennedyn, 38, lisäksi menehtyivät hänen vaimonsa Carolyn, 33, ja vaimon sisar Lauren Bessette, 35. Koneen hylky aiotaan nostaa merestä tutkimuksia varten. Kennedy ei ollut ehtinyt lentää kovin paljon uudella yksimoottorisella koneellaan, jonka hän hankki viime keväänä. Hänen epäillään menettäneen koneen hallinnan huonon näkyvyyden vuoksi.

Bessette, Laureen ja Carolyn, Kennedy, John F jr, muistokuva

Sekä Kennedyn perhe että Carolyn ja Lauren Bessettin perhe antoivat jo maanantaina julkisuuteen lausunnot, joissa he ilmaisivat surunsa kuolemantapausten johdosta.

Clinton pidettiin ajan tasalla


Presidentti Bill Clinton on seurannut etsintöjä erittäin tarkasti ja hän on ilmoittanut osallistuvansa puolisoineen huomiseen muistotilaisuuteen. Clintonit ovat olleet paljon tekemisissä Kennedyjen kanssa ja perheet ovat viettäneet muun muassa yhteisiä lomia Martha s Vineyardissa.

Valkoinen Talo on myös vaatinut laajojen etsintätöiden jatkamista, sillä tavallisesti pienkoneen jäännösten etsintä laantuu sen jälkeen, kun toivoa eloonjääneistä ei enää ole. Normaalisti pienkoneen jäännöksiä ei välttämättä edes yritetä nostaa merestä, kuten tässä tapauksessa aiotaan tehdä. Kennedy Jr. on Yhdysvaltain murhatun presidentti John F. Kennedyn poika.

Kennedy, John F jr. vanha-uusi-kollaasi

Onnettomuuden syyn tutkintaan menee aikaa


Turman syytä tutkitaan parhaillaan ja uusimpien tutkahavaintojen mukaan Kennedyn kone menetti vielä rajummin korkeutta, kuin alunperin oletettiin. Tutkijoiden mukaan tutkahavainnot tukevat sitä teoriaa, että kokematon ja ilman mittareiden tukea lentänyt Kennedy olisi menettänyt hämärässä käsityksen koneen asennosta.

Asiantuntijoiden mukaan horisontin kadottaminen pimeässä johtaa helposti koneen hallinnan menetykseen ja syöksykierteeseen. Vain kokenut lentäjä pystyy mittareiden avulla oikaisemaan kierteen. Tutkijat toivovat saavansa lisävalaistusta onnettomuuden syystä, kun he pääsevät tutkimaan koneen hylkyä.
(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.