Mainos

Kenian levottomuudet levisivät turistirannalle

Kenialaista Mombasan rannikkokaupunkia viikon koetelleissa väkivaltaisuuksissa kuoli tänään kaksi ihmistä. Lisäksi yli 300 myyntikojua poltettiin Malindin turistirannalla, joka sijaitsee 120 Mombasasta pohjoiseen.

Viranomaisten mukaan tulipalossa oli kyse rikoksesta, joka tehtiin Mombasassa sattuneiden väkivaltaisuuksien varjolla. Matkamuistokioskien omistajat surivat palaneita kojujaan ja menetettyä toimeentuloaan.
-Turistikausi oli juuri alkamassa. Sen tuomat tulot auttavat meidät vaikeiden aikojen yli, kertoi kärventyneitä esineitä kojunsa raunioista kokoillut Joyce Atima.
-Minulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin palata kotiseudulleni Kisiiliin, jatkoi Atima.

Viikossa kuollut 37

Mombasan alueelle keskittyneissä väkivaltaisuuksissa on viikon aikana kuollut yhteensä 37 ihmistä. Viranomaiset kertoivat tänään, että väkivaltaisuuksien perusteella on tähän mennessä pidätetty 189 ihmistä, ja 42 on asetettu syytteeseen.

Mellakoissa ei ole loukkaantunut ulkomaalaisia, vaan väkivallan kohteeksi ovat joutuneet muualta maasta kotoisin olevat ja itärannikolle lähinnä työn perään muuttaneet kenialaiset.

Mellakoiden oletetaan liittyvän tuleviin vaaleihin. Kenian presidentti Daniel Arap Moi varoitti kansalaisia etnisen väkivallan lietsomisesta.

Tänään väkivaltaisuudet levisivät ensi kertaa matkailijoiden suosimalle alueelle ja väkivallan pelätään vaikuttavan turismiin, joka on Kenian pääelinkeino. Matkoja on jo peruttu ja esimerkiksi Yhdysvallat on varoittanut kansalaisiaan matkustamasta Kenian rannikolle. Myös Saksa, Italia, Ranska ja Britannia ovat kehottaneet maassa oleskelevia kansalaisiaan varovaisuuteen. Suomi ei ainakaan vielä varoittanut matkustamasta Keniaan, jossa 200 suomalaista asuu vakituisesti.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.