Mainos

Kenestä ensimmäinen Kitarasankari?

Raisio saa uuden valtakunnallisen musiikkikilpailun toukokuussa 2010, kun kaupungissa valitaan maamme ensimmäinen Kitarasankari. Kyseessä on kaikille 18 vuotta täyttäneille avoin soittokilpailu, jonka voittaja saa palkinnokseen muun muassa esiintymisiä taustayhtyeineen. Ensimmäisen Kitarasankarin hakuprosessi käynnistyy kuluvan vuoden syksynä. Tapahtuman tarkempi ohjelma ja säännöt julkistetaan kesän aikana.

– Raisio on oivallinen paikka toteuttaa uusi kitarakilpailu. Oulu on tehnyt tunnetuksi ilmakitaran soiton, ja Ikaalinen on harmonikkakaupunki. Raisio voikin olla mainiosti kitarakaupunki, perustelee Raision kaupunginjohtaja Kari Karjalainen tapahtumaa.

Kitarasankariksi ei pääse pelkästään nopeudella ja hyvällä tekniikalla, vaan lavalla tulee olla myös karismaa ja esiintymiskykyä sekä tyylitajua, soundikorvaa ja kykyä soittaa bändin kanssa. Hyvästä laulutaidosta voi saada lisäpisteitä. Lopulliset säännöt ovat vasta valmisteilla, mutta suunnitteilla on muun muassa soittajien kaksintaisteluja, introkilpailuja, akustisia osuuksia ja yllätystehtäviä, joilla esimerkiksi testataan sankarin tietoa maailmankuuluista kitarasankareista.

Kitarasankari-tapahtuma järjestetään Raisiossa Kerttulan liikuntakeskuksen tiloissa ja alueella. Tavoitteena on myös televisiointi, ja neuvottelut siitä käydään kuluvan kevään aikana. Kilpailijoiden alkukarsinta toteutetaan netissä ja myöhemmin mahdollisesti myös erillisinä tapahtumina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.