Mainos

Kemppinen: Suomi vetäytynyt EU-päätöksenteosta

EU-komission päätiedottajan Reijo Kemppisen mukaan Suomi ei ole omaksunut riittävän aktiivista roolia EU:n päätöksenteossa. Kemppinen sanoo kokoomuksen Verkkouutisten haastattelussa, että Suomen ongelmana ei niinkään ole johdonmukaisen EU-politiikan puuttuminen, vaan tapa vetäytyä pois päätöksenteon ytimestä.

Kemppinen arvioi, että taipumus seurata asioita sivusta ja välttää mukaan menemistä on komission näkökulmasta suomalaisen kansanluonteen suurin ongelma. Se ei Euroopan unionin kaltaisessa ympäristössä toimi, vaan "ainoa tapa vaikuttaa yhteisiin asioihin, on vaikuttaa yhteisiin asioihin, eikä ottaa kantaa niihin sen jälkeen, kun muut ovat jo kantansa muodostaneet".

Kemppisen mukaan Suomella on sinänsä ollut määrätietoinen ja johdonmukainen EU-strategia, mutta media on osaltaan luonut vääränlaista kuvaa suhtautumisesta EU:n päätöksiin.
-En ole nähnyt tässä olennaista muutosta myöskään nykyhallituksen aikana. Se on tosin fakta, että tämän hallituksen aikana Euroopan unioni on kovasti toisenlainen kuin edellisen.

Kemppinen muistuttaa, että puolentoista kuukauden kuluttua toteutuva EU:n laajentuminen lisää paineita pitää yhteistyö koossa enemmän kuin sen suhteen, että mentäisiin laajalla rintamalla kovaa vauhtia eteenpäin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.