Mainos

Kemiran Kokkolan tehtaiden lakko peruuntui

Kemira Chemicalsin Kokkolan tehtaita maanantaina uhannut lakko peruuntuu. Kunnossapitotöiden ulkoistamista koskeneessa kiistassa päästiin perjantaina osapuolia tyydyttävään ratkaisuun. Työtaistelu uhkasi jo laajeta Kokkolan lisäksi myös muihin Kemiran tehtaisiin. Työntekijäpuolen tyytymättömyys yritysjärjestelyitä koskeviin tietoihin aiheutti tänään noin 120 työntekijän ulosmarssin.

Osa työntekijöistä jatkoi mielenilmaustaan tänään, mutta tehtaan tuotantoon työtaistelulla ei ollut vaikutuksia. Mielenilmaukseen osallistui sekä SAK:laisen Kemianliiton että STTK:laisen Teknisten liiton jäsenistö. Tehtaan pääluottamusmies Seppo Niemen mukaan sekä ulkoistamissuunnitelmat että kaikki työtaistelutoimet on peruttu ja jatkossa asiaa selvitellään työryhmässä ensi torstaina. Tehtaanjohtaja John Hagnäsin mukaan asiassa päästiin yhteisymmärrykseen ja sitä käsitellään nyt puhtaalta pöydältä.

Hagnäs korostaa, että kysymys ei ole siitä, että toimintoja oltaisiin ulkoistamassa, vaan lähinnä vaihtoehtoisten toimintatapojen etsimisestä yrityksen kilpailukyvyn parantamiseksi. Kunnossapidon siirtäminen ulkopuolisten yritysten hoidettavaksi voisi vaikuttaa yli 100 palkansaajan asemaan.

Työntekijäpuolella on pelätty, että työnantajan vaihtuminen veisi työpaikkoja ja huonontaisi työntekijöiden työsuhde-etuja. Kemiran mukaan asia on vasta selvitysasteella, eikä ulkoistamisesta ole tehty päätöksiä. Aiemmin Kokkolan tehtaalla on ulkoistettu mm. ruokalatoiminta. Kokkolan Kemira työllistää vajaat 400 työntekijää.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja