Mainos

Kemin lumilinnaan halutaan uusia ideoita

Kemin tämän talven lumilinnan rauniot ovat vielä paikallaan. Seuraavan linnan toteuttaminen tehdään uusin voimin.

Kemin lumilinnan suunnittelu ja toteutus uskotaan uusiin käsiin. Kemin kaupunginhallitus on luovuttanut linnan rakennutus- ja vastuutehtävät kaupungin omistamalle Lumilinna Oy:lle. Linnayhtiö järjestää todennäköisesti urakkakilpailun seuraavan linnan rakentamisesta.

Tähän mennessä Kemin kaupunki on rakennuttanut ja urakoinut yhtä lukuun ottamatta jokaisen linnan. Linnayhtiön toimitusjohtajan apulaiskaupunginjohtaja Jorma Virtasen mukaan uudelleenjärjestelyn taustalla on halu kokeilla uusia voimia ja ideoita. Yhtiö haluaa myös testata hintatason, jolla kaupunki on tähän mennessä urakoinut.

Entisen linnan rauniot vielä seisovat vielä tukevasti pystyssä. Suunnitelmia ensi talveksi alettu Virtasen mukaan jo ryhdytty laatimaan. Luonnoksia uuden linnan uljaasta profiilista ei vielä ole, mutta sen verran on jo selvillä, että linna palaa todennäköisesti rantaan.

- Ihmisten mukaan linna hukkuu kivitalojen sekaan torilla.

Tämän talven lumilinna houkutteli reilun kahden kuukauden toimintansa aikana kaikkiaan 90 000 kävijää. Tulos jäi 10 000 vieraan verran tavoitteesta. Lumilinna 2003 maksoi Kemin kaupungille noin 300 000 euroa. Kaupunki on varannut kahden seuraavan linnan rakentamiseen yhteensä 535 000 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.