Mainos

Kemikaalivirasto on saamassa rahansa

EU-parlamentti on eilisessä budjettikäsittelyssään palauttanut viraston rahoituksen alkuperäiselle tasolle. Kesällä rahoitusta leikattiin.

Helsingissä toimiva EU:n kemikaalivirasto on saamassa täyden rahoituksensa ensi vuodelle. EU-parlamentti on budjettikäsittelyssään palauttanut rahoituksen alkuperäiselle tasolle.

Europarlamentaarikko Kyösti Virrankoski (kesk.) arveli tänään, että parlamentin palauttama rahoitus säilyy myös budjetin viimeistelyn loppusuoralla.

Viraston alkuperäistä rahoitusehdotusta leikattiin jäsenmaiden käsittelyssä kesällä. Suomi vastusti leikkausta, koska se heikentäisi viraston mahdollisuuksia palkata henkilökuntaa ja käynnistää täysipainoinen toiminta ensi vuonna.

Parlamentti palautti eilisessä käsittelyssään myös muilta virastoilta leikatut määrärahat ja on korottamassa rajaturvallisuusvirasto Frontexin määrärahoja 30 miljoonalla eurolla.

EU:n ensi vuoden budjetista neuvotellaan vielä marraskuun lopulla jäsenmaiden kanssa, ja se hyväksytään lopullisesti joulukuussa parlamentin käsittelyssä. Virrankoski odottaa, että parlamentin ja neuvoston neuvotteluita hallitsevat suuremmat kiistat: satelliittijärjestelmä Galileon ja EU:n ulkosuhteiden hoidon rahoitus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.