Keltaliivit iskivät: Yli puolet Ranskan peltipoliiseista toimintakelvottomia – katso karut kuvat tärvellyistä tolpista

Keltaliivit vandalisoineet yli 60 prosenttia Ranskan peltipoliiseista 0:45
Ranskan poliisin nopeusvalvontakameroita on tärvelty monin eri tavoin.

Ylinopeuksien määrä nousi Ranskassa joulukuussa 20 prosentilla. Suurimpana tekijänä pidetään halvaantunutta peltipoliisiarmeijaa.

Keltaiset huomioliivit ovat Ranskassa pakollinen varuste jokaisessa autossa. Niistä on muodostunut tavaramerkki hallituksen toimia vastustaville mielenosoittajille. 

Mellakat ovat viime aikoina rauhoittuneet ranskalaiskaupunkien kaduilla, mutta keltaisiin huomioliiveihin pukeutuneet mielenosoittajat eivät ole jääneet täysin toimettomiksi.

Ranskan poliisin noin 3 200 automaattisesta nopeusvalvontakamerasta yli 60 prosenttia on tällä hetkellä toimintakyvyttömiä ilkivallan vuoksi. Viranomaisten mukaan asialla ovat olleet nimenomaan keltaliiveiksi kutsutut protestoijat, jotka vastustivat hallituksen suunnitelmia muun muassa polttoaineveron korottamisesta.

Poliisin nopeuskamerat ovat olleet keltaliivien tähtäimessä viime marraskuusta lähtien, sillä niiden koetaan olevan vain hallituksen rahasampoja.

Kameroita on töhritty, niiden yli on vedetty jätesäkkejä ja niitä on jopa sytytetty tuleen. Yksi kameratolppa kustantaa valtiolle jopa 100 000 euroa, ja niiden toimintaa ylläpidetään pääosin sakkotuloilla.

Ranskan teille odotetaan jopa 6 000 uutta peltipoliisia vuoteen 2020 mennessä. Näissä tolpissa kamerat sijaitsevat ilkivallan vähentämiseksi noin neljän metrin korkeudessa.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat