Mainos

Keittiön asennus

Suunnittelun ja valintojen jälkeen päästään itse keittiöremontin ytimeen: uuden keittiön asennukseen. Moni tilaa asennuspalvelun suoraan keittiötoimittajalta tai ulkopuoliselta asennusyritykseltä, mutta muutamia seikkoja huomioiden ja tarkkuutta noudattaen voi keittiön koota ja asentaa itsekin.

Toimitus ja kuljetus

IKEAn keittiökalusteet toimitetaan litteissä paketeissa, luontoa ja tilaa säästäen. Kalusteet kootaan itse: näin kustannukset pysyvät kurissa. Remontoija saa paketit mukaansa suoraan myymälästä. Mikäli oman auton tavaratila ei riitä, voi myymälästä vuokrata pakettiauton. IKEA toimittaa kalusteet myös suoraan oikeaan osoitteeseen niin haluttaessa. Kalusteiden kokoaminen on helppoa, sillä ohjeet ovat selkeät ja etenevät vaihe vaiheelta. Kalusteet on myös suunniteltu sellaisiksi, että niiden kasaaminen onnistuu ensikertalaiseltakin.

Keittiön asennus

Ennen asennustyön alkua tasoitetaan seinät ja tarkistetaan niiden suoruus. Suorakulmaiset nurkat tarkistetaan kulmaraudalla tai -viivottimella. Asennettaessa U-mallista keittiötä tarkistetaan myös seinien etäisyys toisistaan ja se, että seinät ovat suorassa linjassa toisiaan vasten. Jos suuria heittoja paljastuu tässä vaiheessa, kannattaa asennuksen teettämistä ammattilaisella harkita.

Kodinkoneiden paikat mitataan tarkasti ja tarkistetaan ennen kiintokalusteiden asentamista, jotta laitteet mahtuvat niille varatuille paikoille. Ensin asennetaan seinäkaapit, sitten pöytäkaapit. Kaappien jälkeen vuorossa ovat työtaso ja tiskipöytä. Kun tiskipöytä on paikoillaan on aika kytkeä vesi, kaasu ja sähkö ja asentaa liesi, astianpesukone ja valaistus. Muistathan, että putki- ja sähkötyöt teetetään aina ammattilaisella!

Asennustyössä tarkkuus ja maltti ovat valttia! Käden ulottuville varataan mitta ja vatupassi, jotta vaakalinjat pysyvät suorassa ja kaapit istuvat millilleen. Kaappien ja listojen paikat merkitään seinään kynällä ennen asennusta, jotta varmistetaan, että kullekin kaapille on varmasti riittävästi tilaa. Asennus aloitetaan aina kulmakaapista edeten siitä seuraavaan. Tarkat asennusohjeet saat aina keittiötoimittajalta – niiden seuraaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Viimeistelyvaiheessa mitataan ja asennetaan sokkelit, koristelistat ja kaappien ovet. Keittiön ilme saa viimeisen silauksen vetimillä, seinäsisusteilla ja tekstiileillä.

Lähde: IKEA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.