Mainos

Keitä ovat Soinin joukot?

Perussuomalaiset teki eilen Suomen politiikan historiaa, kun viiden kansanedustajan puolue lisäsi edustajiensa määrän 39:een. Puolueenjohtaja Timo Soini valittiin eduskuntaan 43 212 äänellä Uudenmaan vaalipiiristä.

Ennen suurta vaalivoittoa Soini on toiminut Euroopan parlamentissa vuodesta 2009. Nyt hänen paikkansa parlamentin EU-kriittisessä siivessä lunastaa Suomalaisuuden liiton puheenjohtaja Sampo Terho. Koko Suomen tuntema Soini valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuoden 2003 vaaleissa.

Perussuomalaisten ehdokkaat menestyivät eilisissä eduskuntavaaleissa koko Suomen laajuudelta; ainoastaan Ahvenanmaan vaalipiiristä ei valittu persu-edustajaa tulevaan eduskuntaan. Yhteensä 39 puolueen listoilla ollutta läpäisi tiensä eduskuntaan. MTV3 Uutiset tutki, millaisia ovat perussuomalaisten uudet kansanedustajat.

Tunnetuimmat

Jussi Halla-aho

39-vuotias Helsingin perussuomalaisten ääniharava on Helsingin kaupunginvaltuutettu ja tunnettu kirjoittelusta maahanmuuttokriittiselle Hommaforum -verkkosivustolle. Halla-aho on tuomittu sakkoihin uskon rauhan rikkomisesta kirjoitettuaan, että islam on pedofiiliuskonto.

Ritva "Kike" Elomaa

55-vuotias kehonrakentajana ja laulajana tunnettu Varsinais-Suomen perussuomalaisten varapuheenjohtaja on huolissaan tuloerojen kasvusta. SMP:n kansanedustajan tytär.

Pirkko Ruohonen-Lerner

Porvoolainen 25 vuotta kunnallispoliitikkona työskennellyt jatkaa eduskunnassa kansanedustajana. Ajaa oikeudenmukaista verotusta.

Juha Väätäinen

69-vuotias helsinkiläinen, entinen kestävyysjuoksun Euroopan mestari, on nykyään taidemaalari. Yksi Väätäisen teeseistä vaalikampanjassa: ylimieliset pois eduskunnasta.

Pertti "Perus-Pena" Oinonen

59-vuotias kuopiolainen kansanedustaja on viime kaudella muun muassa rinnastanut homot ja lesbot koiriin. Tavoitteena säilyttää maaseutu elinvoimaisena.

Pertti "Veltto" Virtanen

60-vuotias muusikko-psykologi jatkaa eduskunnassa perussuomalaisten kansanedustajana. On muun muassa kuvaillut, että kansanedustajista joka neljäs on psykopaatti. Lauloi Hottentotti -lastenlaulua puolueensa laivaristeilyllä.

Pietari Jääskeläinen

Vantaalainen 64-vuotias kansanedustaja uusi paikkansa. On kritisoinut eduskunnassa EU:n velkamaiden auttamista.

Miehet

Olli Immonen

Oululainen 25-vuotias eduskunnan kuopus on turvallisuusalan työntekijä. Tärkeimpiä teesejä maahanmuuttopolitiikan tiukentaminen, EU:n liittovaltiokehityksen pysäyttäminen ja kansanäänestysten järjestäminen.

Vesa-Matti Saarakkala

27-vuotias perussuomalaisten apulaispuoluesihteeri Kurikasta. On kuvaillut EU:ta vuosituhannen pyramidihuijaukseksi.

Mika Niikko

44-vuotias vantaalainen nuorisojärjestöjohtaja. Perustanut Takaisin elämään -nimisen nuorisojärjestön. On huolestunut nuorisotyöttömyydestä ja korottaisi opintotuen työttömyysturvan tasolle. Ilta-Sanomien mukaan kritisoinut seksuaalivähemmistöjen kampanjoita nuorten hämmentämisestä.

Ville Vähänmäki

31-vuotias diplomi-insinööri on Oulun kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja. Vastustaa monikulttuurisuusideologiaa ja tahtoo puolustaa kansallista kulttuuria.

Tom Packalén

41-vuotias helsinkiläinen komisario. Kertoo hakeutuneensa politiikkaan, koska näkee työssään maahanmuuton epäkohtia. Ajautui riitaan Helsingin Sanomien kanssa kuvailtuaan toimittajalle epäiltyjä etnisen taustan perusteella.

Martti Mölsä

58-vuotias rakennusmestari Punkalaitumelta. Vastustaa nettisivujensa mukaan muiden maiden rahoittamista.

22. Kaj Turunen

51-vuotias yrittäjä Savonlinnasta. Tahtoo lisätä kansanäänestyksiä ja omaishoidon tukia.

Kimmo Kivelä

49-vuotias kuopiolainen kirkkoherra on toiminut nuoruudessaan SMP:ssä. Tahtoo kaventaa tuloeroja ja sanoa ei "tolkuttomalle EU-tuhlailulle.

James Hirvisaari

50-vuotias Asikkalan kunnanvaltuutettu ja veturinkuljettaja vaatii tiukennuksia maahanmuuttopolitiikkaan. Oli syytettynä "Kikkarapäälle kuonoon" -nimisestä blogikirjoituksesta, syyte kuitenkin hylättiin. Päätöksestä on valitettu hovioikeuteen.

Reijo Tossavainen

Toimittaja-yrittäjä Kouvolasta tahtoo siirtää suurimman osan kehitysavusta kotimaan tarpeisiin. Kieltäisi venäläisten maanoston.

Juho Eerola

Kotkalainen 35-vuotias yrittäjä on huolissaan ulkomaalaisen omistuksen lisääntymisestä.

Reijo Hongisto

49-vuotias vanhempi konstaapeli ja kunnanvaltuutettu Vimpelistä. Eräyhdyshenkilöiden ja ase-elinkeinotarkastajien ryhmän johtaja.

Teuvo Hakkarainen

50-vuotias sahuri Viitasaarelta. Tahtoo kumota jätevesilain. Vaalislogan: "Turvapaikkaturismille sulku, pikakäännytyslaki voimaan."

Lauri Heikkilä

53-vuotias Heikkilä on mikroelektroniikan tutkija Turun yliopistossa. Mukana perussuomalaisissa vuodesta 1995. Perusti perussuomalaisten nettisivut.

Jari Lindström

45-vuotias Kouvolan kaupunginvaltuutettu on opiskeleva entinen paperityömies. Tahtoo puolustaa eduskunnassa kuntaliitosten reuna-alueita ja Kaakkois-Suomen asiaa.

Ari Jalonen

46-vuotias porilainen palomies ja kaupunginvaltuutettu. Vastustaa pakkoruotsia ja Nato-jäsenyyttä. Tahtoo lisätä puolustusvoimien resursseja.

Ismo Soukola

50-vuotias vanhempi konstaapeli Hämeenlinnasta tahtoo lisätä poliisien resurssimäärärahoja. Kiristäisi ravintola-aukioloaikoja. Tahtoisi, että valomerkki on viimeistään klo.1.30.

Osmo Kokko

56-vuotias joensuulainen kuljetusyrittäjä on taustaltaan SMP:läinen. Ykkösteemana helpottaa yritysten toimintaa ja estää Pohjois-Karjalan väestökatoa.

Anssi Joutsenlahti

68-vuotias rovasti on istunut kaksi kautta SMP:n kansanedustaja Kankaanpäältä. Vaalilupaus: lupaa luovuttaa koko palkkansa hoitotyöntekijöiden palkkaamiseen.

Pentti Kettunen

69-vuotias entinen SMP:n kansanedustaja ja metsuri Kajaanista.

Kauko Tuupainen

71-vuotias eläkeläinen Jyväskylästä erosi viisi vuotta sitten SDP:stä 40 vuoden jälkeen. Kannattaa "populistista demokratiakäsitystä".

Naiset

Johanna Jurva

Vantaalainen 33-vuotias lähihoitaja ja yksinhuoltajaäiti. Kaupunginvaltuutettu sanoo olevansa maahanmuuttorealisti.

Maria Lohela

32-vuotias Turun kaupunginvaltuutettu ja projektipäällikkö. Tahtoo tehdä työnteosta kannattavampaa.

Hanna Mäntylä

36-vuotias nuorisotyöntekijä Sallasta. Ajaa oikeudenmukaista verotusta ja aluepolitiikkaa.

Arja Juvonen

43-vuotias perushoitaja on Espoon kaupunginvaltuutettu. Tahtoo nostaa hoitoalan palkkoja.

Anne Louhelainen

Hollolalainen 46-vuotias työnohjaaja ja kunnanvaltuutettu. Tahtoo tukea pientilallisia ja nopeuttaa turvapaikkahakemusten käsittelyä. SMP:n kansanedustajan tytär.

Pirkko Mattila

47-vuotias sairaanhoitaja Muhokselta. Toisen kauden kunnanvaltuutettu. Tahtoo edistää Pohjois-Suomen asioita.

Maria Tolppanen

Vaasalainen toimittaja, jolla 30 vuoden journalistinen ura. Työskennellyt politiikka- ja työmarkkinatoimittajana. Vastustaa eläkeiän nostoa.

Lea Mäkipää

62-vuotias kihniöläinen entinen SMP:n kolmen kauden kansanedusta. Tahtoo lisätä voimavaroja sosiaalitoimen kasvatus- ja ohjaustyöhön. Avioliittoa ei saa hänen mielestään horjuttaa keinotekoisilla tasa-arvovaatimuksilla.

Laila Koskela

62-vuotias Tampereen kaupunginvaltuutettu ja sairaanhoitaja. Ajaa vanhustenhoitolakia ja vastustaa eläkeiän nostoa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.