Mainos

Keimolan rengasvarikon palo sammunee tänään

Viranomaiset ovat jakaneet Keimolan alueen asukkaille Vantaalla tiedotteita savuhaitoista. Paloa on saatu rajattua huomattavasti eilisestä.

Perjantaina alkanut Suomen suurin rengaspalo Vantaan Keimolassa saataneen sammumaan tänään, arvioitiin ympäristöhuoltoalan yritys Lassila & Tikanojasta puoliltapäivin. Edelleen osittain palava käytettyjen renkaiden varastoalue on Lassila & Tikanojan käytössä. Paloa on sammutettu eilisestä iltapäivästä lähtien ajamalla paikalle autokuormittain maa-ainesta. Tarkoituksena on saada palo talttumaan tukahduttamalla.

Tänään puolenpäivän jälkeen palopesäkkeiden määrää ja kokoa oli jo saatu huomattavasti rajattua eiliseen verrattuna. Myös savua muodostuu nyt aiempaa vähemmän. Lassila & Tikanojalla on sammutustoimissa runsaasti raskasta kalustoa, mm. kaivinkoneita ja rekkoja. Sammutuskustannusten arvioidaan kohoavan muutamiin kymmeniin tuhansiin euroihin.

Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi, koska palon syttymishetkellä varastoalueella ei ollut mitään töitä käynnissä. Lisäksi renkaiden sytyttämiseen ei riitä tavallinen polttoneste. Käytössä täytyy olla sellaista palavaa nestettä, joka itsessään palaa niin kauan, että se kuumentaa renkaat.

Pitoisuudet eivät ole alueella nousseet

Myös savuhaittojen uskotaan vähenevän merkittävästi iltaan mennessä, kerrottiin Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta. Alueella on mitattu koko ajan lähinnä häkäpitoisuuksia, mutta missään vaiheessa ei vaarallisia pitoisuuksia ole havaittu.

Parhaillaan palopaikalla on yksi sopimuspalokunnan yksikkö varmistamassa lähinnä työkoneiden toimintaa ja niiden turvallisuutta. Pelastuslaitos uskoo, että se pystyy luovuttamaan paloalueen kokonaisuudessaan Lassila & Tikanojan hoitoon illalla. Tukahduttamisessa käytettävän maa-aineksen annetaan olla paikallaan muutama päivä, ja sen jälkeen Lassila & Tikanoja ajaa jätemaan sellaiselle kaatopaikalle, mihin voi viedä hieman saastunutta maata, Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrottiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.