Mainos

Keilahallin katto romahti Kuopiossa

Keilahallin katto on romahtanut keilaratojen päälle Kuopiossa. Iltapäivällä tapahtuman aikaan hallissa oli kymmenkunta asiakasta ja pari työntekijää, mutta he selvisivät vahingoitta.

Kattoa tuli alas Pohjois-Savon pelastuslaitoksen arvion mukaan 150 neliömetrin verran. Myös seinät pullistuivat ulos, ja ne oli uusittu vasta toissa syksynä.

Pelastuslaitos epäilee romahduksen syyksi noin 30 senttimetrin lumikuormaa. Katolta on vähennetty lunta säännöllisesti talven mittaan, mutta viikonlopun aikaan Kuopion seudulla satoi uutta märkää lunta. Lämpötila oli nollassa.

Vuonna 1973 rakennetun keilahallin katossa oli sisäpuolinen vedenpoistomalli.

Yksi hallissa olleista oli keilojen nostokoneiden hoitaja, joka pari minuuttia ennen onnettomuutta oli työskennellyt juuri siinä kohdassa, jossa romahdus tapahtui.

- Ennen rysähdystä kuulin pientä natinaa. Mitenkään en olisi ehtinyt alta pois enkä olisi tässä kertomassa, arveli Hannu Muukkonen.

Muukkosen arvion mukaan ainakin nostokoneiden hallintalaitteet ovat mennyttä kalua. Hallissa on myös toimistotiloja ja kahvio, jotka säilyivät keilaratoja paremmin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.