Mainos

Keikkatyöläisillä ei tavallisen työsuhteen etuja

Varsinkin pääkaupunkiseudulla tarpeen mukaan töihin kutsuttavien työntekijöiden määrä kasvaa. Palvelualojen liiton mukaan osaa heistä kohdellaan lainvastaisesti.

Työssä

Tarpeen mukaan työhön kutsuttavia työntekijöitä käytetään yleisesti kaupoissa, kioskeissa ja ravintola-alalla. Esimerkiksi terasseilla työskentelee runsaasti tarjoilijoita, jotka saavat palkkaa vain kauniilla säällä. Alan työntekijäliiton mukaan yrittäjät käyttävät työntekijäryhmää selkeästi lainkiertoon.

Kun tarjoilija kutsutaan töihin vain hyvällä säällä, hän ei nauti tavallisen työsuhteen etuja. Ei ole irtisanomisaikaa, ei sairausajan palkkaa, ei tietoa tulevista työvuoroista - ja palkka juoksee vain tehdyiltä tunneilta.

Ravintolaliitto ei näe asiassa ongelmaa. Suomen Hotelli- ja Ravintolaliiton työmarkkinajohtajan Jari Forssin mukaan nimenomaan pääkaupunkiseudulla on paljon opiskelijoita, jotka eivät halua sitoutua vakituiseen työsuhteeseen, vaan tekevät keikkahommia ja ovat tyytyväisiä.

Palvelualojen liiton mukaan osa ravintolayrittäjistä kohtelee hälytettäviä työntekijöitään lainvastaisesti. Työntekijät saavat keikkatyöläisen laihat edut, vaikka työtä olisi jatkuvasti.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.