Keihään MM-voittaja paljasti: Timanttiliigan kova tulos tuli säästellen – "Oli varaa ottaa kevyemmin"

Oliver Helanderilta komea kaari – ilme kertoo paljon! 1:01
Oliver Helander pysyi heittonsa pystyssä ja se kantoi yli 83 metriin. Suomalaisheittäjän ilme kertoi kaiken.

Keihäänheiton tuore maailmanmestari Neeraj Chopra ei lyönyt omien sanojensa mukaan kaikkea peliin torstaina Zürichissä heitetyssä Timanttiliigan osakilpailussa.

Budapestissä MM-kultaa saavuttanut Chopra sijoittui torstain kisassa toiseksi. Hänen tuloksensa 85,71 jäi vain 15 sentin päähän voittoheiton tehneestä Tshekin Jakub Vadlejchistä (85,86).

Viime sunnuntaina Chopra heitti maailmanmestaruuden tuloksella 88,17. Hän kertoo ottaneensa Zürichin kisan hiukan rennommin.

– Olympialaisten ja MM-kisojen kaltaisissa tapahtumissa annan 100-prosenttisen suoritukseni. Olin jo varmistanut paikkani Timanttiliigan finaaliin, joten oli varaa ottaa vähän kevyemmin täällä, Chopra paljasti.

Tärkeintä intialaiselle on saattaa kausi loppuun ehjänä.

– Olen väsynyt enkä halunnut rasittaa itseäni liikaa ja ottaa loukkaantumisriskiä. Joskus on tärkeää nauttia myös kisasta, Chopra totesi.

Timanttiliigan finaalit kisataan Yhdysvaltain Oregonissa 16.–17. syyskuuta. Kokonaisuuteen kuuluu myös matkustaminen ja aikaeroon totuttautuminen. Chopra ei ole vielä puhkaissut urallaan 90 metrin rajaa, mutta sen hän antaa rauhassa odottaa.

– Tärkeintä on päättää kausi ilman loukkaantumisia. Haluan aloittaa valmistautumisen ensi kauteen aikaisin, Chopra ennakoi tulevaa olympiavuotta.

– En tietysti ole aivan tyytyväinen heittojen pituuteen, koska viime vuonna heitin kolmesti 89 metriä, mutta voitin MM-kultaa. Uskon, että kultamitali merkkaa enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat