Keihäänheiton olympiavoittaja kummasteli piirrettä Suomessa: "En voinut ymmärtää"

Miesten keihäänheiton hallitseva maailmanmestari ja olympiavoittaja Neeraj Chopra toivoi saavansa mitata koko Rooman EM-kisojen mitalikolmikon kunnon tiistaina Paavo Nurmen kisoissa. Viime vuonna keihään voiton Turusta kuitannut tuore Euroopan mestari Jakub Vadlejch ei kuitenkaan halunnut riskeerata liialla kilpailemisella Pariisin olympialaisten menestysmahdollisuuksiaan, ja EM-kisoissa toiseksi heittänyt Saksan Julian Weber peruutti viikonvaihteessa osallistumisensa terveystilanteeseen vedoten.

Intialle kautta aikain ensimmäisen yleisurheilun olympiakullan heittänyt Chopra saa silti Turussa kovan vastuksen, kun vastaan asettuvat EM-pronssimitalisti Oliver Helander, tänä vuonna 90 metrin rajan rikkonut Saksan 19-vuotias Max Dehning ja kaksinkertainen grenadalainen maailmanmestari Anderson Peters.

Chopra kilpailee Turussa toista kertaa. Kaksi vuotta sitten hän heitti Nurmen kisoissa 89,30, mutta jäi kakkoseksi Oliver Helanderin kiskaistua ennätyksensä 89,93. Tänä vuonna Chopran keihäs on lentänyt 88,36 metriin.

Chopra on valmistautunut Turun kisaan runsaan kahden viikon ajan Kuortaneella. Turun kisa on miehelle vasta kauden toinen kansainvälinen kisa.

– Kuortaneella on loistavat harjoitteluolosuhteet, ja Suomen outo valoisuus kesällä on todella mielenkiintoista. En voinut ymmärtää, että aurinko voi nousta jo kahdelta yöllä, Chopra hämmästeli.

– Minulla on ollut lieviä jalkavaivoja, joten olen karsinut kilpailuja. En halua ottaa mitään riskejä olympiavuonna, Chopra kertoi.

Eveliina Määttänen jälleen ennätysjahtiin

Naisten 800 metrillä Eveliina Määttänen pääsee todella kovaan kyytiin, kun mukana on kuusi kahden minuutin alittajaa. Määttänen juoksi kesäkuun alussa Tukholmassa ennätyksensä 1.59,59, joka uupuu vain kahdeksantoista sadasosaa Sara Lappalaisen Suomen ennätyksestä.

Rooman EM-kisoissa Määttäsen taival katkesi harmittavasti välieriin.

– Rooma oli iso pettymys, sillä haaveena oli finaalipaikka. Juoksua on paljon analysoitu, ja näen sen nyt isona mahdollisuutena oppia.

Määttänen on kaksi kertaa juossut Paavo Nurmen kisoissa ja on molemmilla kerroilla parantanut reilusti ennätystään.

– Toivoisin reipasta matkavauhtia ja ekonomista juoksua. Toivottavasti saan letkasta hyvän paikan, niin eiköhän se ennätys sieltä taas voisi tulla, Määttänen ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat