Keihään olympiavoittaja lihoi historiallisen saavutuksensa jälkeen yli 10 kiloa: "Söin, mitä halusin"

Neeraj Choprasta tuli viime kesänä Tokiossa historian ensimmäinen intialainen yleisurheilun olympiamitalisti. Saavutusta juhlittiin syksyn mittaan antaumuksella, mutta nyt katse on kohdistettu jo tuleviin tavoitteisiin.

Jouluaattona 24 vuotta täyttänyt Chopra nappasi olympiakultaa tuloksella 87,58. Kauden parhaansa ja samalla oman ennätyksensä 88,07 Chopra oli heittänyt jo maaliskuussa kotimaassaan.

Chopran olympiavoitto oli monille yllätys, sillä Saksan Johannes Vetter oli Tokioon lähdettäessä ylivoimainen kultamitalisuosikki. Maailmantilastoa viime vuodet hirmuheitoillaan hallinnut saksalainen ei kuitenkaan päässyt sinuiksi olympiastadionin heittopaikan kanssa ja jäi itselleen vaatimattomalla tuloksella 82,52 sijalle yhdeksän.

Chopra kertoo, että historiallista olympiavoittoa juhlistettiin syksyn mittaan lukuisissa yhteyksissä.

Hän päätti kilpailukautensa Tokioon.

– Kun palasin olympialaisista, minulla ei ollut syömiseen liittyviä rajoituksia. Söin kaikkea, mitä halusin, ja lihoin 12–13 kiloa, Chopra kertoo Times of Indian mukaan.

– Paluu harjoituksiin oli erittäin vaikea. Minun täytyi puskea itseäni henkisesti kovemmin kuin koskaan.

Harjoituskauden alettua Chopra on saanut tiristettyä syksyn aikana tulleista kiloista noin puolet pois. Hänen tavoitteenaan on rikkoa ensi kaudella 90 metrin raja.

– Olen tehnyt viime viikot kunto- ja kestävyysharjoittelua. Toivottavasti pääsen pian taas lajiharjoittelun pariin.

– Minun ei tarvitse muuttaa tekniikkaani rikkoakseni 90 metrin rajan. Tekniikkaa täytyy vain kehittää entisestään. Voin yhä parantaa räjähtävyyttä, keskivartalon voimantuottoa ja nopeutta. Valmentajieni mukaan voin ylittää 90 metriä tasaisesti, jos kiinnitän aiempaa enemmän huomiota tekniikkaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja