Oliver Helanderin ilme kertoi kaiken – vihjaus jatkosta: "Syöksyt on syöksytty"

Oliver Helanderilta komea kaari – ilme kertoo paljon! 1:01
Oliver Helanderilta komea kaari Timanttiliigassa - ilme kertoo kaiken!

Oliver Helander sijoittui neljänneksi yleisurheilun Timanttiliigan Zürichin kisan keihäänheitossa myöhään torstaina. Helander heitti 83,65, kun kärkikolmikko kiskaisi päälle 85-metriset.

Helander jäi ensimmäisellään 75 metriin, mutta toinen heitto kantoi 81,63. Parhaansa 83,65 mies riuhtaisi viimeisellä eli viidennellä heitollaan. Helander varmisti käytännössä paikan Timanttiliigan finaaliin, joka kilpaillaan 16.–17. syyskuuta Eugenessa Yhdysvalloissa.

Keihäskisan voitti Tshekin Jakub Vadlejch tuloksella 85,86. Tuore maailmanmestari, Intian Neeraj Chopra pääsi viimeisellään lähelle, mutta jäi kuitenkin toiseksi tuloksella 85,71. Saksan Julian Weber oli kolmas tuloksella 85,04.

– Parempi fiilis oli nyt kuin Budapestissä, Helander tuumi tiedotteessa viitaten MM-kisoihin, joissa sijoittui seitsemänneksi tuloksella 83,38.

– Ensimmäisen heitin syöksymällä ja ainakin tässä vaiheessa syöksyt on syöksytty. Pysyin muut heitot pystyssä ja ne menivät huomattavasti paremmin. Neljäs oli heitoista paras, mutta siinä tuki petti aika pahasti. Se olisi ollut sellainen 85 metrin heitto, jos tuki olisi pitänyt. Myös viimeinen heitto oli aika hyvä.

 

Lue myös:

    Uusimmat