Kehonrakentajalle kävi nolosti poliisin edessä – eli "helvettiä", joka aiheutti arkaluontoisen ongelman tyttöystävän kanssa

1:00
Kymmenen yllättävää ainetta, jotka voivat poikia sinulle dopingrikkeen.

Australialainen kehonrakentaja Jaxon Tippet jäi vuonna 2018 kiinni steroidien hallussapidosta. Nyt hän puhuu avoimesti kokemistaan aineiden käytön haittavaikutuksista. 

Gold Coast Bulletin raportoi vuonna 2018 Tippetin saaneen 4 000 dollarin sakot Australian Gold Coastissa jäätyään kiinni steroidien hallussapidosta. Tippetistä oli annettu poliisille anonyymi vihje, ja aineet löydettiin hänen autostaan. Poliisin mukaan Tippet oli kävellyt oudosti, ja hän jäi vielä nolosti kiinni siitä, että hänen alushousuistaan löydettiin injektioruisku ja neula.

Puolustusasianajaja Michael Burrows kertoi Tippetin kärsineen lihasdysmorfiasta, mielenterveysongelmasta, jossa henkilö on pakkomielteisesti huolestunut siitä, että oma keho ei ole riittävän lihaksikas. Tippet ajatteli olevansa alikehittynyt.

Fitnessvalmentajanakin toimiva Tippet puhuu nyt Good Humans -podcastissa aineiden käytöstään avoimesti. Hänen mukaansa vuoden–parin ajan touhu oli alkuun "siistiä"; hän koki vain mieluisia vaikutuksia eikä haittoja ollut.

– Mutta kun aikaa kului – aineilla on sivuvaikutuksensa – terveyteni alkoi hiljalleen heikentyä maksan ja munuaisten osalta. Olin todella väsynyt. Naamani oli keltainen. Virtsani oli lähestulkoon oranssia. 

Tippet alkoi myös kärsiä erektio-ongelmista, mikä oli ymmärrettävästi kiusallista, kun hän seurusteli silloisen tyttöystävänsä kanssa.

– Yritimme olla intiimisti ja harrastaa seksiä, mutta en pystynyt saamaan erektiota. Syy oli synteettisen testosteronin käyttö. Kun käytät sitä, kehosi reagoi niin, että sitä ei tarvitse enää tuottaa. Se (oma testosteronin tuotanto) loppuu. Ihmiset eivät ymmärrä sitä. 

Tippet lisää, että kun aineiden käytön lopettaa, mikä "täytyy jossain kohtaa tehdä", testosteronin luonnollinen tuotanto voi olla jo pilalla.

– Voit kärsiä sellaisista asioista kuin ettet pysty saamaan erektiota, voit kerryttää painoa hyvin helposti, on mielen ongelmia, kaikkea tätä. Kärsin kaikesta tästä. Se oli helvettiä. 

– Menetin tyttöystäväni sen takia. Miltei menetin sen takia perheeni. Jouduin melkein vankilaan, koska jäin kiinni steroidien käytöstäni, Tippet luettelee.

Tippet on julkaissut otteen podcastista yli 160 000 seuraajan Instagram-tilillään, ja sen on julkaissut myös suosittu uutissivusto news.com.au.

4:30
Hiljattain menehtyi brasilialainen kehonrakentaja Valdir Segato, joka oli käyttänyt steroideja ja ruiskinut kehoonsa vaarallista Syntholia. Tässä hän esiintyy arkistovideolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja