Räikeästi huijannut kehonrakentaja muuttui silmissä – käänsi takkinsa ja teki uuden raa'an tunnustuksen

Häikäilemättömästä valehtelusta kiinni jäänyt Brian "Liver King" Johnson väitti aiemmin jättäneensä dopingin käytön. Nyt 46-vuotias kehonrakentaja tunnustaa käyttävänsä jälleen suoritusta parantavia aineita.

Monien miljoonien ihmisten sosiaalisessa mediassa seuraama vaikuttaja Brian Johnson eli Liver King tunnetaan sekä mainostamastaan erikoisesta elämäntyylistä että suurista lihaksistaan. Yhdysvaltalainen on syönyt "luolamiesdieetissään" muun muassa raakaa eläinten lihaa, maksaa, aivoja, sisäelimiä ja kiveksiä. Suuria tuloja asiallaan tehnyt Johnson on väittänyt elinten syömisen ja lihaa painottavan ruokavalion auttaneen lihastensa saavuttamisessa.

Hän on tarvinnut ulkomuotoonsa kuitenkin myös dopingia. Johnson kiisti pitkään doupanneensa, kunnes jäi viime vuonna kiinni julkisuuteen vuotaneista sähköpostiviesteistä, joissa hän kertoi käyttäneensä valtaisia määriä anabolisia steroideja. Kehonrakentaja myönsi sittemmin valehdelleensa ja vakuutti jättävänsä dopingin.

– Uskon niin syvästi tähän viestiin, että lopetan kaikkien dopingaineiden käytön ja osoitan maailmalle, miltä näytän, kun olen ilman mitään dopingaineita. Nähdään, pystynkö yhä suoriutumaan korkealla tasolla kera korkeiden odotusten, joita minulla on itselleni, Johnson muun muassa sanoi TMZ:lle.

"220 päivää ilman"

Johnson on julkaissut tänä vuonnakin säännöllisesti kuva- ja videomateriaalia hurjasta fysiikastaan paidattomana. Monien kuvien yhteydessä hän kirjoitti olevansa nykyään "naturaali", eli hän ei olisi väittämänsä mukaan käyttänyt enää dopingia.

Nyt mies tekee kuitenkin tiliä uudella tunnustuksella. Hän julkaisi videon, jossa hän vastaa häntä steroidien käytöstä syyttäneelle Charles Christopher Whitelle, joka tunnetaan sosiaalisessa mediassa "Moist Critikalina".

Johnson myöntää, että dopingia jälleen kuluu.

– Tänä vuonna, tammikuun 2. päivästä alkaen, vietin 220 päivää ilman steroideja, ilman kasvuhormonia, ilman peptidejä, ilman mitään synteettistä, Johnson väitti.

Mikäli väite olisi totta, Johnson olisi ollut ilman dopingia elokuuhun saakka.

– Painoin noin 206 paunaa (93 kiloa) joulukuussa. Pääsin 182:een (83 kiloon). Laihduin siis yli 20 paunaa.

"Olen tehnyt sen, mitä minun täytyi tehdä"

Johnson näytti videollaan sosiaalisen median otoksistaan kuvaparin, joka osoitti hänen menettäneen selkeästi painoaan, hänen sanojensa mukaan "massiivisen eron". Kehonrakentaja ei ollut kuihtumiseensa tyytyväinen.

– En pidä ajatuksesta menettää yli 20 paunaa lihasta. En pidä, että siitä tuli todellisuutta, että menetin paljon voimaa.

Siksi Johnson sanoi palanneensa dopingin pariin. Hän valotti olevansa hormonikorvaushoidolla ja käyttävänsä testosteronia sekä kasvuhormoneja.

– Olen tehnyt sen, mitä minun täytyi tehdä, olen todistanut, mitä minun piti todistaa, itselleni, hän selitti ratkaisuaan.

Johnson huomautti kertoneensa asiasta myös verkkosivuillaan.

Liver Kingin sosiaalisen median suosiota hänen dopingselkkauksensa eivät ole vieneet. TikTokissa hänellä oli joulukuun puolessa välissä 3,8 miljoonaa seuraajaa, ja nyt seuraajia on viisi miljoonaa.

Agneta Honkala, 56, kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön 1:16
Katso myös: Agneta Honkala kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön.

Lue myös:

    Uusimmat