Suositun kehonrakentajan pakkomielteellä oli hälyttävät seuraukset – ei haitannut: "Mitä jos en herää enää lainkaan?"

Kymmenen yllättävää ainetta, jotka voivat poikia sinulle dopingrikkeen 1:00
Katso video: kymmenen yllättävää ainetta, jotka poikisivat sinulle todennäköisesti dopingkäryn.

Dopingin tiedetään olevan kehonrakennuksessa yleinen apukeino. Suosittu kehonrakentaja Larry Wheels, 29, avaa, mikä ajoi häntä käyttämään suoritusta parantavia aineita, vaikka yhdysvaltalainen kärsi hälyttävistä sivuvaikutuksista. 

Wheels sairastui hiljattain rabdomyolyysiin eli lihaskudoksen äkilliseen vaurioon. Hän joutui sairaalaan – hoitamattomana vaurio voi johtaa munuaisvauroihin ja lihasten kuolioon. 

Wheelsin mukaan rabdomyolyysi olisi ollut seurausta hänen vuosia kestäneestä steroidien käytöstään. Miehen kreatiinikinaasitasot olivat kohonneet 25-kertaisiksi normaalin ylärajaan nähden. Häntä alettiin hoitaa suonensisäisellä nesteytyksellä, ja hänen olonsa on parantunut.

"Mikä estää minua kokemasta saman kohtalon?"

Wheels oli ennestään kertonut lopettaneensa dopingin käytön muutoin viime vuoden elokuussa ja jatkaneensa vain testosteronikorvaushoidolla. Myös voimailulajeissa kilpaillut mies oli ehtinyt käyttää aineita yli kymmenen vuoden ajan.

Vaikka Wheelsillä oli dopingin ryydittämänä kokoa ja voimaa vaikka muille jakaa, auvoisaa kuvaa hän ei aineiden kanssa operoimisesta ole maalannut. Mies ei ole varma, miten pitkäaikainen dopingin käyttö mahdollisesti tulevaisuudessakin vaikuttaa.

Wheels on kertonut tuoreeltaan kärsineensä jatkuvasta ahdistuksesta, kun hän meni rajoilleen "ja niiden yli" dopingin, ravinnon ja treenaamisen kanssa. Ahdistusta ryydittivät ajatukset terveydellisessä vaarassa olemisesta sekä nuorten kehonrakentajien kuolemista.

– Olen samalla radalla. Mikä estää minua kokemasta saman kohtalon? Wheels pohti Flex Lewisin Straight Outta The Lair -podcastissa.

Wheels pelkäsi jatkuvasti saavansa sydänkohtauksen. 

– Mitä jos olenkin jonain päivänä kuollut? Mitä jos en herää enää lainkaan? Ainoa tapa hillitä ahdistusta on tarkistaa veriarvot, käydä säännöllisesti lääkärissä, tarkistaa sydän ja tehdä kaikki tämä, edelleen sydänkohtausta huimausten yhteydessä pelkäävä mies sanoi.

"Olin valmis kuolemaan"

Wheels kuvaili ennätyksiä jahdatessaan ajatelleensa vain niitä, kuin hän eläisi viimeistä päiväänsä. 

– Olin valmis kuolemaan tekemällä mitä rakastin. Ajattelin, että se on mentaliteetti, joka minulla tuli olla päästäkseni minne halusin. Ajattelin, että jos aion olla parempi kuin kukaan muu, minun täytyy tehdä, mitä kukaan muu ei ole valmis tekemään.

Wheels selvitti ottaneensa kerralla anabolisiin steroideihin lukeutuvia oksimetolonia, trenbolonia ja metandienonia sekä insuliinia. Sivuvaikutuksetkaan eivät häntä pitkään pysäyttäneet, vaikka Wheels avasi kärsineensä esimerkiksi sydämentykytyksistä, erittäin korkeasta kolesterolista, pahasta aknesta, mielialan vaihteluista, yöllisestä hikoilusta ja unettomuudesta. Vähempääkin voisi pitää hälyttävänä.

Wheels mietti, että jos hän lopettaisi dopingin käytön, hän ei olisi missä hänen "pitää olla". Tätä nykyä lähes viiden miljoonan Instagram-käyttäjän seuraama, sosiaalisessa mediassa aktiivinen kehonrakentaja halusi olla isompi ja vahvempi luodakseen "hienoa sisältöä".

– Koska olen Larry Wheels, henkilökohtaisten ennätyksien murskaaminen joka viikko nosti minut kartalle ja kiinnitti kaikkien huomion. Minusta tuntui, että minun täytyi olla se henkilö säilyttääkseni huomion tai muuttuisin merkityksettömäksi ja urani menisi siihen.

Useiden huippukehonrakentajien kuolemat nuorena saivat lopulta Wheelsin jättäytymään pelkälle testosterinikorvaushoidolle, kun selkävamma pysäytti hänet. Aiempaa kevyempi mies on kokenut terveydellisen jamansa huomattavasti paremmaksi viimevuotisen muutoksensa jälkeen, olkoonkin että hän sairastui rabdomyolyysiin.

Lue myös:

    Uusimmat