Mainos

Kehonrakentaja paljastaa: Tämä on aloittelijoiden tyypillisin virhe salitreenissä

Maltti on valttia monessa asiassa, niin myös kuntosalitreenissä. 

Teini-iästä saakka kuntosalia harrastanut kehonrakentaja Mika Nyyssölä antaa oman näkemyksensä siitä, mitkä asiat menevät monella kuntosaliharrastusta aloittelevalla metsään.

Suurimpana virheenä aloittelijoiden kohdalla Nyyssölä pitää liiallista innostumista. Moni omistautuu lajille liikaa, jolloin kiinnostus lajia kohtaan voi loppua ennen kuin se ehtii kunnolla edes alkaakaan. 

– Ostetaan kaikki mahdolliset jutut, lisäravinteet ja lähdetään liian sokeasti mukaan. Vedetään heti sata lasissa, Nyyssölä kertoo hyvin yleisestä virheestä.

Täysillä tekemisen sijaan Nyyssölä kehottaa aloittamaan rauhassa, vaikka lajista innostuneelle tämän neuvon toteuttaminen voikin tuntua vaikealta. Salilla voi mennä ensin vaikka kaverin kanssa ja seurata, mitä kaikkea siellä tehdään ja lähteä pikkuhiljaa itse mukaan.  

Keskity treeniin, älä asiasta huuteluun!

Mies kehottaa myös lopettamaan kaikenlaisen huutelun ja uhoamisen, sillä ne eivät auta mitään. Monissa tapauksissa se vain kostautuu.

– Ostetaan uudet vaatteet ja huudellaan siitä, että syksyyn mennessä ollaan kunnossa. Tällainen ihminen on lopettanut jo kauan ennen syksyä, Nyyssölä toteaa.

Myös näyttämisen halun ja suurilla painoilla heilumisen Nyyssölä kehottaa jättämään salin ulkopuolelle. Tekniikka on kaiken a ja o.

– Treenaaminen voi olla pienemmilläkin painoilla kovaa. Vaikka kuinka tuntuisi siltä, etten ikinä mene rikki, niin kyllä joku paikka yleensä hajoaa.

Nyyssölä muistuttaa myös, ettei ikä ole este kuntosaliharrastuksen aloittamiselle, sillä yläikärajaa ei ole. Alkuun kannattaa kuitenkin hankkia opastusta, jolla oma treenitapa löytyy helpomman kautta.

– Se lähtee niin pienestä, että tehdään vaikka yksi liike per lihas ja käydään kroppa läpi pari kolme kertaa viikossa. Pikkuhiljaa aletaan kuulostella, miltä tuntuu. Muutamissa viikoissa eron kyllä huomaa, kun kropan kontrolli parantuu, Nyyssölä toteaa. 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.