Kehitysvammainen poika ei mennyt iltaisin nukkumaan, ennen kuin näki maitoauton – yritys vastasi uupuneen isän kyynelehtivään puheluun upealla tavalla

2:59
Näille pienille potilaille lahjoitettiin minikoinen luksusauto!

Jo 15 vuoden ajan Andrew on ihaillut maitoautoja, jotka hänen perheensä harmiksi tulevat vierailulle yleensä hyvin myöhään. Kun Andrew'n isä ei enää jaksanut rankkaa arkea, hän anoi apua maitoyritykseltä – joka kaikkien yllätykseksi vastasi pyyntöön!

Andrew Oliverilla on harvinainen Fryns-Aftimosin oireyhtymä, jonka vuoksi hän on 35-vuotiaanakin kuusivuotiaan lapsen tasolla. Uusiseelantilainen Andrew on tarkka rutiineistaan– ja rakastaa maitoautoja, kertoo Radio NZ.

Jo 15 vuoden ajan Andrew on ihaillut Fonterra-nimisen yrityksen maitoautoja. Andrew ihastui maitoautoihin, kun sellainen saapui hänen isänsä maitotilalle noutamaan maitoa.

"Siitä tuli osa hänen iltarutiiniaan"

Isä Ken Oliverin mukaan Andrew tuli toisinaan tapaamaan kuljettajia ja jutteli heidän kanssaan.

– Mutta Andyn kanssa on niin, että siitä tuli tapa. Joten hänen piti olla ulkona nähdäkseen auton. Siitä tuli osa hänen iltarutiiniaan, Ken kuvaa.

Andrew on tarkka rutiineistaan ja haluaa ehdottomasti suorittaa ne. Joka ilta hän piirtää kuvan annettavaksi maitoauton kuljettajalle, katsoo kello kuuden uutiset, kylpee ja syö. Maitoauto on listan viimeinen asia – ja valitettavasti se saapui perheen pihaan aina hyvin myöhään.

"Emme yksinkertaisesti tienneet, koska auto saapuisi"

Kenin mukaan Andrew ei suostu nukkumaan, ennen kuin näkee auton. Ken sen sijaan nousee aina aamuviideltä tilan töihin.

– Emme yksinkertaisesti tienneet, koska auto saapuisi. Se saattaa tulla kahdelta aamulla, tai jotakin sellaista, eikä poika mennyt nukkumaan, ennen kuin auto tuli, Ken sanoi.

"Soitin maitofirman puhelinpalveluun ja aloin oikeasti itkeä"

Yli vuosikymmenen perhe onnistui väijymään autoa pitkälle yöhön. Sitten Kenin vaimo sai lievän halvauksen.

Ken ei jaksanut enää.

– Selvisin kolmen tai neljän tunnin unilla ja olin vain loppu. Uuvuin, joten soitin (maitofirman) puhelinpalveluun ja aloin oikeasti itkeä puhelimessa, olin niin uupunut, Ken sanoo.

Mies selitti tilanteensa yritykselle: Andrew rakastaa maitoautoja, mutta hänen rutiininsa on perheelle liian uuvuttava.

Yhtiö vaihtoi autojensa aikataulua

Yllättäen Fonterra päätti auttaa. Yhtiö vaihtoi kaikkien Andrewn'n alueen autojen aikataulua.

Nyt maitoauto saapuu perheen tilalle iltaisin aina puoli seitsemän ja kahdeksan välillä.

Andrew pyöräileeJos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Miten onnekkaita olemmekaan, että voimme tehdä näin"

Andrew'n ja maitoautonkuljettajien suhde on hyvin erityinen. Koska Andrew'lla on useita epilepsioita, kuljettajia on koulutettu toimimaan siinä tapauksessa, että Andrew saa kohtauksen.

Kuljettajat keräsivät varoja Andrew'n uuteen pyörään ja jopa antoivat tälle Fonterran työasun. Andrew on myös saanut tankkiauton pienoismallin.

– Meistä on mukavaa tulla tänne. Sitä ymmärtää olevansa onnekas; miten onnekkaita olemmekaan, että voimme tehdä näin. Jos voimme parantaa Andyn päivää, se on kirsikka kakun päällä, kuskina toimiva Kevin sanoo.

Isä kiittelee

Ken on yritykselle kiitollinen.

– Ison toimijan, kuten Fonterran, ei tarvitse tehdä näin. He olisivat vain voineet jättää pyyntöni huomiotta, mutta ei, he toteuttivat toiveen. Olemme hyvin kiitollisia.

Lähteet: Radionz.co.nz

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja