Mainos

Tuore äiti sai tarpeekseen tuomitsevista työkavereistaan: "Lähden joka päivä 'aikaisin', mutta teen enemmän kuin koskaan"

Muutokset tuoreen äidin elämässä otettiin hyvin vastaan kaikkialla muualla paitsi töissä.

Kun Ashley Wasilenko sai lapsen, moni asia hänen elämässään muuttui. Aiemmin tärkeiltä vaikuttaneet asiat eivät yhtäkkiä olleetkaan prioriteettilistan ykkössijalla. Motherly-sivustolla Wasilenko tunnustaa, että muutokset hänen elämässään otettiin hyvin vastaan kaikkialla –paitsi töissä. Hän toivoisikin työtovereidensa tietävän muutamia asioita elämästään.

Wasilenko kokosi asiat listaksi, jonka hän otsikoi sanoilla ”Lähden joka päivä 'aikaisin', mutta teen enemmän kuin koskaan”.

"Vain minä voin tietää, mitä tunnen"

Raskaana ollessaan Wasilenko kärsi väsymyksestä ja huonosta olosta. Työtoverit eivät kuitenkaan tienneet tätä, ja Wasilenko saikin tuomitsevia katseita poistuessaan työpaikalta.

– Ette tienneet tätä silloin, mutta ajoin kotiin kaikki ikkunat auki keskellä talvea, jotta pysyisin hereillä. Sitten romahdin sohvalle, Wasilenko muistaa.

"Kun näet minun viettävän 30 minuuttia parkkipaikalla, syy on hyvä"

Wasilenko on piipahtanut työaikana parkkipaikalla kesken työpäivän, koska hänen äitinsä on tuonut hänen 12-viikkoisen poikansa kylään.

– Olen hänen pääasiallinen ruoanlähteensä, ja hän tarvitsee minua. Ja minä häntä. Nämä ensikuukaudet töissä ovat vaikeita, todella vaikeita.

Kun Wasilenko saa käyttää 30 minuutin tauon pojan imettämiseen, hänen ei tarvitse pumpata maitoa. Lisäksi ikävä helpottaa.

"En lähde töistä viideltä siksi, että se on helppoa, vaan siksi, ettei muita vaihtoehtoja ole"

Aiemmin Wasilenko pysyi töissä niin kauan kuin tarve vaati. Hän mieluummin söi iltapalaa toimistolla kuin vei töitä kotiin, ja lähti usein toimistolta viimeisenä.

– Sillä sekunnilla, kun synnytin poikani, tärkeysjärjestykseni muuttui. Maanantaista perjantaihin sain vain kaksi lyhyttä tuntia illassa hänen seurassaan. Ja todella aioin imeä tuosta ajasta  jokaisen sekunnin itseeni.

Äidiksi tultuaan Wasilenko tajusi ajan olevan arvokasta. Hän lähtee töistä viimeistään viideltä.

– En ole pahoillani tästä.

"Minun pitää olla paikalla, kun hän on sairas"

Wasilenko ei aio pyydellä anteeksi, jos hän lähtee aikaisin tai saapuu myöhään sairaan lapsen lääkäriaikojen ja muun hoidon vuoksi.

– Olen hänen äitinsä, ja mielestäni se on melko tärkeä työ, joka vaatii, että olen mukana kädestä pitäen.

"En halua olla ainoa äiti, joka ei tullut mukaan retkelle"

Wasilenko haluaa lapsensa tietävän, että tämän äiti on paikalla erilaisissa tapantumissa häntä varten. Hän huomauttaa, että päiväkodin tapahtumia ei ole usein, ja siksi hän toivookin enemmän ymmärrystä niiden suhteen.

– Pojan täytyy tietää, että hän on etusijalla. Ennen mitään kokousta, tai ideointisessiota, tai asiakkaan soittoa. Hän on prioriteettini. Ja asia tulee aina olemaan näin.

"En arvosta työtäni yhtään vähempää nyt, kun olen äiti"

 – Mikään ei pakota tuottamaan kuin tarve lopettaa työt ja suunnata kotiin oman pienen suosikki-ihmisen luo, Wasilenko toteaa.

Hänestä on äitiyden myötä tullut keskittyneempi ja tuottavampi – siis parempi työntekijä. Wasilenko toivoisi myös työtovereidensa näkevän tämän.

Lähde: Mother.ly

***

10:19

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.