Kebabista paljastui ulosteperäisiä bakteereja

Helsingin ympäristökeskus on tutkinut kaupungin ravintoloissa myytävän kebab-lihan laatua.

Tutkimuksen mukaan Helsingin ravintoloissa myytävä liha on liki aina hyvälaatuista, kertoo Helsingin Sanomat.

Ympäristökeskus otti viime vuonna kebab-näytteitä 32 helsinkiläisravintolasta. Vain kolmessa näistä kebab valmistettiin omassa keittiössä, loppuihin liha tuli muualta esikypsennettynä.

Kypsistä kebabeista hyvän arvosanan sai 27. Raaoista kebabeista puolestaan kaksi kolmesta todettiin huonolaatuisiksi, minkä seurauksena ravintolat luopuivat raa’an kebabin valmistuksesta.

Tautia aiheuttavia bakteereita ei löytynyt yhdestäkään näytteestä.

Sen sijaan raa’asta maahantuodusta kebab-lihasta löytyi ulosteperäisiä bakteereja, jotka joutuvat yleensä elintarvikkeisiin huonon käsihygienian seurauksena.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat