Käytkö kuntosalilla? Näin saat kaiken irti juoksumatosta

Haluatko polttaa kaloreita ja kehittää lihaksiasi juoksumatolla? Näillä vinkeillä se haave ei jää unholaan.

Etenkin säiden viilentyessä tekee mieli siirtyä kuntosalitreenaamisen pariin. FitSugar-sivustolla vinkataan muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joilla kalorit karisevat ja lihasmassa kasvaa.

Polta enemmän kaloreita

1. Tee intervalliharjoituksia: Intervalliharjoittelu polttaa kaloreita, lisää kestävyyttä ja sinusta tulee myös äkkiseltään nopea juoksija. Intervalliharjoitus on paljon tehokkaampaa kuin se, että juokset koko ajan samalla tasolla. Tee siis välillä spurtteja ja laske taso jälleen alas.

2. Nosta nopeutta pitkin harjoitusta: Nopeasti juokseminen polttaa paljon kaloreita. Voitkin esimerkiksi seuraavalla kerralla juosta niin, että aina 2-5 minuutin välein nostat tasoa hieman korkeammalle. Aloita siis kevyesti ja nopeuta vauhtia ja vastusta koko juoksun ajan.

3. Juokse kauemmin: On hyvä yhdistellä useita harjoituksia keskenään. Joka päivä ei kuitenkaan kannata juosta intervalliharjoituksia hyödyntäen. Näinä päivinä kannattaa juosta hieman pidempää matkaa, esimerkiksi 40 minuuttia tai jopa kauemmin.

Kasvata enemmän lihaksia

1.Nosta kaltevuutta: Harjoittelun aikana kannattaa rohkeasti nostaa laitteen kaltevuutta ja juosta mäkiä, sillä silloin etenkin reidet, peppu ja pohkeet saavat kunnon treenin.

2.Hyödynnä askelkyykkyjä: Hidasta nopeutta ja ota pidempiä askeleita, kun kävelet ”mäkeä” ylös. Tällaista treeniä hyödyntämällä saat etenkin upeat pakaralihakset.

3.Anna käsien liikkua vapaana: Juoksumatolla juostessa ei kannata pitää kiinni kädensijasta, sillä silloin treeni ei ole niin tehokas. Treenin aikana myös yläkroppasi saa hyvän treenin, kun juokset kädet vapaana.

Saat lisää nopeutta

1. Juokse kipurajalla: Jos haluat enemmän nopeutta, niin silloin sinun kannattaa juoksuharjoittelun aikana juosta välillä aivan täysillä. Juokse siis muutoin sinulle sopivalla tasolla ja aina hetkellisesti aivan täysillä.

2.Puolita treeni: Juokse noin puolet suunnittelemastasi treenistä hitaammin. Puolivälin jälkeen nosta nopeutta ja juokse nopeaalla tasolla loppuun asti. Tällöin lihaksesi ovat ennättäneet lämmetä hyvin ja loppupuolisko sujuu helpommin ja edistää nopeuttasi.

3.Yhdistä intervalli- ja mäkiharjoittelu: Hyödynnä juoksuharjoittelun aikana niin mäkijuoksua kuin myös intervalliharjoittelua. Juokse esimerkiksi harjoittelun jälkeen hetki ylämäkeä kohti ja kun taas lasket kaltevuutta, niin juokse hetki taas todella nopeasti.

Lähde: FitSugar

Lue myös:

    Uusimmat