Junnaavatko treenituloksesi paikoillaan? Keskity näihin kolmeen asiaan – ja tuloksia alkaa syntyä

Jos tuloksia ei tunnu syntyvän ahkerasta jumppaamisesta tai painojen nostelusta huolimatta, kannattaa omat treenirutiinit laittaa syyniin. 

Jokainen meistä on joskus kokenut tämän hetken, jotkut jopa useampaankin otteeseen: mieli tekisi vain heittää pyyhe nurkkaan ja kaatua kotisohvalle irtokarkkipussin kanssa. Yleensä tämä vaihtoehto käy mielessä silloin, kun ahkerasta treenaamisesta huolimatta tuloksia ei tunnu syntyvän sitten millään. Mitä järkeä tässä itsensä kiduttamisessa loppupeleissä oikein on?

Personal trainer Austin Lopezin mukaan monilla ihmisillä on virheellinen käsitys liikunnan antamista tuloksista. Jos et todella haasta itseäsi ja laita kroppaasi töihin, tuloksia ei kannata odottaa.     

– Sinun täytyy haastaa itseäsi enemmän, sillä kehosi sopeutuu nopeasti siihen, mitä laitat sen kestämään, Lopez toteaa.

Jos treenitulosten paikoillaan junnaaminen kuulostaa enemmän kuin tutulta, ota seuraavat personal tarienrin listaamat neuvot käyttöösi – ja tuloksia alkaa syntyä taatusti. Saatat pian huomata niin nopeutesi kuin voimatasosikin kasvaneen, housunkauluksen löysistymisestä puhumattakaan. 

1. Aika ja toisto

Saadaksesi tuloksia, sinun ei suinkaan tarvitse luopua lempijumpastasi tai vaihtaa suosikkiharjoitustasi toiseen. Ainoa mitä sinun tulee tehdä, on tehdä hieman enemmän kuin ennen.

Lopezin mukaan tämä onnistuu esimerkiksi sillä, että lisäät kymmenen minuuttia entiseen juoksulenkkiisi tai yhden jumppakerran lisää viikkoosi. Vai tuntuuko mahdottomalta ajatukselta, että viettäisit salilla 45 minuutin sijaan tunnin? Vaikka lisäys olisi pieni, se on joka kerta hieman enemmän haastetta kropallesi. 

2. Vauhti ja intensiteetti 

Kestävyyttä vaativissa lajeissa, kuten juoksussa tai pyöräilyssä, haasta itseäsi lisäämällä hieman vauhtia. Voit myös kokeilla ottaa tavalliseen tasatahtiseen treeniisi mukaan intervalleja, eli lyhyitä pätkiä, joissa kiihdytät vauhtisi lähes äärimmilleen. Intervalliharjoitukset kehittävät paitsi kestävyyttä ja nopeuttasi, ne ovat erinomaisia harjoituksia painonpudotusta ajatellen.

– Mitä intensiivisemmin treenaat, sitä kauemmin kehollasi kestää palautua, mikä tehostaa myös kalorinkulutustasi, Lopez toteaa.

3. Vastus ja painot

Lihasten haastaminen on avain lihaskasvulle, Joten seuraavan kerran lihaskuntotreeniä tehdessäsi, valitse raskaammat painot kuin ne, joilla olet ennen treenannut. Saatat yllättyä, mihin kaikkeen lihaksesi oikein pystyvätkään.

Lihasten vahvistuminen ja voimatasojen kasvu vaativat vastusten ja painojen säännöllistä kasvattamista. Samoilla painoilla junnaamisella tätä edistystä ei synny.

Lähde: Popsugar

***

0:45

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.