Käytettyjen sähköautojen myynti kovassa kasvussa

Sähköautojen kysyntä on lähes puolittunut 2:09
Uusien sähköautojen kysyntä notkahti viime vuoden lopulla. Syitä voi etsiä muun muassa hankintatuen poistumisesta sekä uusien autojen pitkistä toimitusajoista.

Käytettyjen sähköautojen kauppa käy kuumana, tiedottaa 02 Rekkari.

Netwheelsin data paljastaa käytettyjen sähköautojen myynnin kasvavan vauhdilla, vaikka vaihtoautomarkkina yleisesti notkahtikin viime vuonna 11 prosenttia edellisvuodesta. 

Suurinta laskua tuli viime vuonna käytetyissä dieselautoissa, joita myytiin 15 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2021. Käytetyt bensa-autot vaihtoivat omistajaa 13 prosenttia heikommin kuin edellisvuonna.

Sen sijaan käytettyjen sähköautojen ja bensiinihybridien myynti jatkoi kovaa kasvuaan. Sähköautoja myytiin viime vuonna 125 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021, vaikka pohjalla oli kasvua vuodesta 2020 peräti 194 prosenttia. Bensahybridien myynti kasvoi viime vuonna 25 prosenttia vuodesta 2021.

02 Rekkari korostaa tiedotteessaan, että käytettyjen ladattavien suosion kovasta noususta huolimatta niiden osuus kokonaismarkkinasta on vielä pieni. Vain 7,2 prosenttia kaikista vaihtoautoista on sähköautoja tai bensahybridejä.

Lähde: 02 Rekkari

Lue myös:

    Uusimmat