Mainos

Käytettiinkö Ulvilan surmatutkinnassa soluttautujaa?

Ulvilan surman poliisitutkimukseen on osallistunut ehkä myös soluttautuja, joka ujuttautui naisen lähipiiriin.

Satakunnan Kansan mukaan poliisi käytti mahdollisesti tiedonhankintaansa naisen miesystävää. Suhde alkoi puolisen vuotta ennen naisen pidättämistä. Suhde päättyi pidätykseen.

Lähes kolme vuotta selvittämättä ollut Ulvilan surma on ollut poliisien tuskien taival. Oikeudessa syyttäjä ja syytetyn puolustus ovat arvioineet hataraksi etenkin tutkinnan alun. Nyt murhasyytteessä olevan vaimon osuutta ei tutkittu lainkaan, koska silloinen tutkinnanjohtaja etsi kiivaasti ulkopuolista tappajaa.

Tutkinnanjohtaja vaihtui kesällä 2008, ja viime vuonna poliisi tiivisti tutkintaa vaimon ympärillä. Poliisi muun muassa salakuunteli perheen kotia. Vierailiko siellä myös soluttautuja?

Outoja kyselevä Seppo

Epäillyn veli ja käly kertoivat tänään oikeudessa Seppo-nimisestä poikaystävästä. He kuvasivat miestä erikoiseksi ja epäilyttäväksi. Kälyn mukaan epäilty oli alkanut aavistella miestä poliisiksi tai jopa murhaajaksi. Myös perheen lapsen kertomuksessa on viitattu äidin miesystävään, joka kyselee outoja ja jota perhe epäili poliisiksi.

Syyttäjä Jarmo Valkama kertoo tienneensä jutun tutkinnassa käytetyn peitetoimintaa.

- Yksityiskohdista minulla ei ole tietoa, eikä syyttäjällä tarvitse ollakaan. Minulle kyllä vihjaistiin siitä. Peitetoiminnan tarkoituksena on saada tutkintaa ohjaavaa informaatiota, ei välttämättä selkeää ratkaisua rikokseen, Valkama toteaa.

Oliko toiminnalle edellytykset?

Ulvilan surmasta syytetyn puolustusasianajaja Juha Manner ja uhrin omaisten avustaja, asianajaja Seppo Kauppila vaativat, että poliisi kertoo, onko se käyttänyt surmatutkimuksessa peitetoimintaa.

- Kyseessä on hyvin epäselvä juttu, joten kaiken tiedon selvittäminen oikeudessa on äärimmäisen tärkeää. Jos poliisi on käyttänyt soluttautujaa, onko siihen todella ollut edellytyksiä, mietti Kauppila tänään Satakunnan käräjäoikeuden kahdeksannen istuntopäivän päätyttyä.

Manner penäsi jo eilen jutun päätutkijalta, rikosylikonstaapeli Tapio Santaojalta selvitystä jutussa käytetyistä menetelmistä. Poliisi kieltäytyi vastaamasta.

Oikeus tekee ensi viikolla päätöksen, vaatiiko se tietoja julki.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.