Mainos

Käytä lihaksiasi tai menetät ne! Näin treenaamisesi pitäisi muuttua, kun täytät 40 vuotta

Käytä lihaksiasi tai menetät ne! Jos olet yli 40, treenitapojesi pitäisi muuttua tähän suuntaan.

Haluatko olla elämäsi kunnossa myös eläkkeellä? Valmistautuminen alkaa nyt! Health-lehti listasi tavat, jolla treenaamista kannattaa muuttaa 40-vuotispäivän jälkeen. Vinkit on julkaistu jo vuonna 2015.

Vinkki 1: Treenaa joustavuutta joka päivä

Iän myötä lihakset ja jänteet kiristyvät. Samalla kasvaa loukkaantumisen riski. Tämä vuoksi venyttelyä tulisi harrastaa päivittäin.

Jos pelkkä lattialla kykkiminen tylsyttää, kokeile rullaustekniikkaa. Hierontarullan käytön luvataan parantavan liikkuvuutta, lihasten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, helpottavan lihasjumeja ja nopeuttavan palautumista. Rullausta voi harrastaa vaikkapa kuuman suihkun jälkeen rentoutuneena.

Lehden haastatteleman tohtori Wrightin mukaan venyttelyliikkeistä parhaita ovat hitaat, dynaamiset ja hallitut liikkeet sen sijaan, että ihminen venyttäisi itseään esimerkiksi ottamalla kiinni nilkoistaan ja pysymällä paikoillaan. Venyttelyä voi harrastaa esimerkiksi töissä lounastunnilla.

Kokeile tätä:

5:35

Vinkki 2: Käytä lihaksiasi tai menetät ne

Lihasmassa alkaa vähentyä jo parikymppisenä. Kadonneen lihaksen korvaa tavallisesti rasva. Estä lihasten surkastuminen käyttämällä niitä aktiivisesti erilaisissa voimaharjoitteissa – jotka eivät välttämättä ole sellaisia kuin luulet!

Vinkki 3: ...Mutta jätä kuntosalin laitteet rauhaan

Moni on kasvanut ajattelemaan, että jalkakyykkylaite tai selkälihasten teko taljassa ovat parhaita tapoja lisätä lihasmassaa. Laitteissa on kuitenkin se vika, etteivät ne imitoi tosielämää.

Käytä lihaksiasi tavalla, jolla oikeasti käytät niitä arjessa. Näin toimintakykyä ylläpitävä lihaksisto säilyy. Oikeassa elämässä käytät jalkojasi esimerkiksi kyykistymiseen, portaiden kiipeämiseen ja muuttokuormien nostamiseen. Älä siis jätä treenaamista pelkkään yksipuoliseen kyykkyyn laitteessa!

Vinkki 4: Harjoita tasapainoasi

Kokeile seistä yhdellä jalalla kuin olisit haikara. Helppoa, vai sittenkin piinallisen vaikeaa? Tasapainon katoamista ei yleensä tajua ennen kuin on liian myöhäistä, ja iän myötä ongelmia voi alkaa esiintyä.

Tasapainoa tulisi harjoitella säännöllisesti. Kokeile nostaa toista jalkaa sivulla ja palauttaa se sitten takaisin hallitusti. Seiso yhdellä jalalla vaikka hampaita pestessäsi!

Kokeile tätä:

5:12

Vinkki 5: Kokeile uutta!

Tärkeintä ei ole noudattaa orjallisesti reeniohjeita – elämä saa olla myös hauskaa! Kokeile uusia lajeja yksin tai ystävän kanssa. Kenties löydät uuden, rakkaan harrastyksen!

Lähde: Health.com

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.