Mainos

Kawaguchista Japanin ulkoministeri

Ympäristöministeri Yoriko Kawaguchi nimitettiin tänään Japanin uudeksi ulkoministeriksi. Kawaguchi seuraa tehtävässä Makiko Tanakaa.

Kawaguchi, 61, on aiemmin toiminut Japanin kauppaministeriön virkamiehenä ja yrittäjänä. Kawaguchi nimitettiin ulkoministeriön johtoon sen jälkeen kun entinen YK:n pakolaisvaltuutettu Sadako Ogata oli kieltäytynyt tehtävästä.

Pääministeri Junichiro Koizumi erotti edellisen ulkoministerin MakikoTanakan tiistaina. Tanakan kiistely ulkoministeriön virkamiesten ja oman puolueen johdon kanssa oli pysäyttänyt budjetin käsittelyn parlamentissa.

-Hän on lahjakas ja pidämme häntä tiukkana neuvottelijana, kuvaili hallituksen pääsihteeri Yasuo Fukuda uutta ulkoministeriä. Ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan Kawaguchi sanoi yrittävänsä tehdä ulkoministeriön työtä selkeämmäksi kansalaisille.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan Koizumin hallituksen suosio on laskenut roimasti Tanakan erottamisen jälkeen. Yomiuri Shimbun -lehden teettämän kyselyn mukaan vain vajaat 47 prosenttia kansalaisista luottaa hallitukseen, joten kannatus oli murentunut yli 30 prosenttiyksikköä runsaassa viikossa.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.