Mainos

Kaurismäen Irtolaiselle tuotantotukea

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt Aki Kaurismäen (kuvassa) elokuvalle Irtolainen neljä miljoonaa markkaa tuotantotukea. Kaksi miljoonaa markkaa saa ruotsalais-suomalainen yhteistuotanto, Klaus Härön ohjaama lastenelokuva Som om jag inte fanns, Niin kuin minua ei olisikaan.

Irtolainen on Aki Kaurismäen Suomi-trilogian itsenäinen toinen osa. Trilogian ensimmäinen osa Kauas pilvet karkaavat kertoi työttömyydestä. Irtolainen kertoo asunnottomuudesta ja osattomista tämän päivän Helsingin laitamilla, jossa myös päähenkilö harhailee muistinsa, mutta ei toivoaan menettäneenä.

Näyttelijöinä ovat muiden muassa Markku Peltola, Kati Outinen, Annikki Tähti ja Juhani Niemelä. Härön lastenelokuva sijoittuu 1950-luvun alun Pohjois-Ruotsiin. Tukholmasta tullut opettajatar on päättänyt opettaa suomea puhuville erämaan lapsille ruotsia, vaikka väkisin.

Lisäksi tuetaan seitsemän lyhyen elokuvan tuotantoa. Näytelmäelokuvista tukea saavat Eija-Liisa Ahtilan Lahja ja Joni Volasen Chicken Hearted. Tukea saavat dokumenttielokuvat ovat Mika Ronkaisen Kapellimestari, Ilkka Ilkareen Ankara unelma, Mia Halmeen ja Anna Korhosen Aikakirjat, Maria Lappalaisen Surman jälkeen sekä Alexis Kourosin ja Kari Tervon Without My Daughter.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.