Mainos

Kaupungin vuokratontilla asuminen kallistuu

Helsingissä vuokratontilla asuminen on muuta maata yleisempää.

Monille kaupungin vuokratonteille rakennetuille vanhoille taloille on tulossa lähivuosina mittava lisälasku vuokrankorotuksista. Pitkien vuokrasopimusten umpeutuminen voi esimerkiksi Helsingissä nostaa tontin vuokraa pahimmillaan jopa kaksikymmenkertaiseksi nykyisestä. Monessa 40- ja 50-luvun talossa vuokrasopimuksen loppumispäivä on juuri nyt käsillä tai ainakin häämöttää.

- Tulee useita kymmeniä uusittaviksi. Sanotaan, että se uuden vuokran vaikutus vastikkeessa tulee olemaan sellaista 1,30-1,50 euroa per neliö per kuukausi, sanoo kiinteistölakimies Risto Lehtonen Helsingin kaupungin kiinteistövirastosta.

Lehtosen mielestä taloyhtiöissä pitäisi varautua tontin vuokrasopimusten uudistamiseen nykyistä paremmin.

- Joissain yhtiöissähän on ollut sellainen ikävä tilanne, että kaikki peruskorjaukset on tullut samaan aikaan tämän maavuokran korotuksen kanssa, ja sehän tietysti kun tulee kaksi korotusta vastikkeeseen, niin se on ikävä tilanne, Lehtonen toteaa.

Helsingin kaupungin omistamilla tonteilla asuu noin 250 000 ihmistä. Vuokratontilla asuminen on Helsingissä muuta maata selvästi yleisempää.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.