Mainos

Kauppalehti: Urpilainen esittää verohelpotuksia kasvuyrityksiin sijoittaville

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) tuo ensi viikon kehysriiheen ehdotuksen verohelpotuksista pieniin kasvuyrityksiin sijoittaville, kertoo Kauppalehti. Urpilaisen mukaan niin sanottu "sijoittajakummi" voisi vähentää esimerkiksi puolet sijoitetusta summasta pääomatuloistaan saman vuoden verotuksessa.

Urpilaisen mukaan nuorten yrittäjien on vaikea saada rahoitusta markkinoilta. Ministeri perustelee kasvukannustinta myös kasvuyritysten työllistävyydellä. Vuosina 2006–09 Suomeen syntyneistä 110 000 uudesta työpaikasta puolet oli kasvuyritysten luomia, työ- ja elinkeinoministeriö arvioi.

– Tulokset eivät näy ehkä välittömästi, mutta muutaman vuoden aikajänteellä olisi toivottavaa, että kasvukannustin näkyisi uusina työpaikkoina ja parempana työllisyytenä, Urpilainen sanoo.

Valtiovarainministeriö ei ole vielä laskenut kannustimen vaikutuksia valtion budjettiin. Vastaavanlaisia kannustimia on ollut jo käytössä Ranskassa, Britanniassa ja Irlannissa. Niitä suunnitellaan Ruotsiin.

Vastapainoksi Urpilainen aikoo ehdottaa "solidaarisuusveroa" yli 100 000 euroa ansaitseville sekä perintöveron korottamista yli miljoonan euron perinnöistä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.