Mainos

Kaupat vastaavat vetoomukseen – lisäävät levähdyspenkkejä

Kaupat aikovat vastata Vanhustyön keskusliiton vetoomukseen ja lisätä levähdyspenkkejä niihin myymälöihin, joissa sellaisia ei jo ole.

Vanhustyön keskusliitto lähetti viime viikon alussa Suomen päivittäistavarakauppojen toimitusjohtajille vetoomuksen, jotta kauppoihin lisättäisiin levähdyspenkkejä ulko-ovien läheisyyteen. Vetoomuksessa ovat takana myös Liikenneturva, Ikäinstituutti, Invalidiliitto ja Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys.

Vetoomuksessa painotetaan sitä, että kauppoihin tarvittaisiin istuimia, joilla ikäihmiset voisivat kiinnittää liukastumisesteet kenkiinsä tai levähtää kyytiä odottaessaan.

S-ryhmän suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen kertoo, että vetoomus on otettu positiivisesti vastaan ja että S-ryhmä aikoo lisätä penkkejä. Yhtiö aikoo ottaa vetoomuksessa esitetyn toiveen huomioon myös uusien myymälöiden suunnittelussa.

– Prismoistahan meiltä löytyy penkkejä ja S-Marketeistakin kassojen takaa. Pieniin myymälöihin pyrimme lisäämään näitä mahdollisuuksien mukaan.

Esteenä ovat ennemmin tila kuin kustannukset. Alle 400-neliöisten kauppojen aukioloa ei säädellä yhtä voimakkaasti kuin yli 400-neliöisten, ja neliövaatimuksen täyttävät pienet kaupat ovat valmiiksi hyvin täynnä.

– Ne ovat aika ahtaita tiloja. Pyrimme kuitenkin lisäämään penkkejä myös niihin – eihän penkkien tarvitse olla kovin pitkiä.

Myös Ruokakeskon tiedottaja Otto Heinonen kertoo, että vetoomus on huomatu.

– Otamme nykytilanteesta selvää ja tarvittaessa pohdimme yhdessä K-kauppiaiden kanssa, miten tilannetta voisi parantaa, Heinonen kommentoi.

Korjattu 17.2. klo 14:24: Vetoomuksessa ovat takana myös Liikenneturva, Ikäinstituutti, Invalidiliitto ja Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.