Mainos

Kaupat kiinni helatorstaina

Myös Alkon myymälät ja postit ovat kiinni helatorstaina. Junat ja bussit kulkevat pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaisesti, mutta aikatauluissa on poikkeuksia.

Helatorstai muuttaa joukkoliikenteen aikatauluja. Pyhäpäivää vietetään torstaina 5. toukokuuta, jolloin myös kaupat, Alkot ja postit ovat kiinni.

Helatorstain aattona keskiviikkona elintarvikekaupat ovat auki normaalien arkipäivien tavoin. Torstaina kauppojen ovet pysyvät kiinni, mutta elintarvikkeita voi ostaa kioskeilta ja huoltoasemilta. Alkot ovat keskiviikkona auki kello 20:een saakka. Postin omat toimipaikat palvelevat helatorstain aattona kello 18:aan asti. Helatorstaina ne ovat kiinni, mutta yrittäjien hoitamat postit palvelevat omien aukioloaikojensa mukaan.

Pankit ovat avoinna keskiviikkona normaalien arkipäivien aukioloaikojen mukaisesti. Helatorstaina ne ovat kiinni. Apteekeista helatorstaina palvelevat ainakin päivystävät apteekit.

Junaliikenteessä poikkeuksia

VR:n kaukoliikenne kulkee keskiviikkona perjantain aikataulujen mukaan. Helatorstaina junat kulkevat pääosin sunnuntain aikataulujen mukaisesti, mutta liikenteessä on kuitenkin lukuisia poikkeuksia. Perjantaina junat kulkevat muuten normaalien perjantaiaikataulujen tahtiin, mutta Helsingistä kello 20.56 Rovaniemelle lähtevä juna on peruttu.

Kaukoliikenteen bussit liikennöivät keskiviikkona arkikeskiviikon aikataulujen mukaisesti. Lisäksi ajetaan osa erillisistä viikonlopun lisävuoroista. Helatorstaina ajetaan pyhäliikenteen S-vuorojen mukaan, mutta ei aikatauluissa SS-merkinnällä varustettuja vuoroja. Perjantaina ajetaan arkiperjantailiikenteen vuorot, mutta osa erillisistä perjantain lisävuoroista jää ajamatta.

Pääkaupunkiseudun lähijunat kulkevat helatorstaina sunnuntaiaikataulujen mukaan, mutta pidennetyn yöliikenteen junat on peruttu. HKL:n bussit, raitiovaunut ja metrot sekä YTV:n seutuliikenne kulkevat helatorstaina sunnuntaiaikataulujen mukaisesti. YTV noudattaa linjoillaan helatorstain aattona perjantailiikennettä, jonka lisäksi ajetaan aamuyön seutulinjat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.