Mainos

Kaupan lakko uhkaa - arvaa onko oma kauppasi auki

Perjantaina uhkaava kaupan lakko ei päästä asiakkaita helpolla. Lakko sulkee todennäköisesti etenkin suurimpia liikkeitä, mutta kaupat eivät pysty varmuudella nimeämään kaikkia suljettuja tai auki olevia kauppoja. Se, onko oma kauppa auki, saattaa siis selvitä vasta kaupan ovella.

Esimerkiksi SOK kertoo, että vasta perjantaina tiedetään mitkä kaupat ovat varmasti auki.

- Valitettavasti ei pystytä varmasti mitään sellaista listaa tekemään, että mitkä kaupat ovat perjantaina auki tai kiinni. Se selviää vasta sitten perjantaina aamulla, että onko saatu riittävästi työntekijöitä paikalle, kertoo SOK:n työmarkkinapäällikkö Nina Maincke.

Maincken mukaan pääosa osuuskaupoista pyrkii pitämään ovensa auki

- On joitakin osuuskauppoja, jotka laittavat todennäköisemmin kaikki kaupan yksiköt ja ABC:t kiinni. Osuuskaupathan ovat meillä itsenäisiä ja tekevät itse päätöksensä, miten haluavat suhtautua lakkopäivään.

Tämänhetkisten tietojen mukaan esimerkiksi Satakunnan osuuskauppa olisi sulkemassa kaikki yksikkönsä lakon ajaksi. Pääkaupunkiseudulla kaupat pyritään pitämään tilanteen mukaan auki.

Pienet ruokakaupat todennäköisesti auki

Keskon viestintäjohtaja Paavo Moilanen arvioi, että ainakin erikoisliikkeet ja pienemmät ruokakaupat pystyvät toimimaan kauppias- ja esimiesvoimin. Sen sijaan suurten tavaratalojen toiminta tulee vaikeutumaan.

- Pyrimme ennen perjantaita tiedottamaan ne kaupat, jotka voidaan pitää auki. Mutta voihan olla niin, että osassa kaupoista tulee yllätyksiä molempiin suuntiin, Moilanen toteaa.

SOK:n työmarkkinapäällikkö Nina Maincken mukaan kauppojen auki pitämistä vaikeuttaa myös perjantaiksi aiottu vartijoiden lakko.

- Nämä turvallisuusseikat pitää myös huomioida kaupoissa, eli että pystytäänkö kaupat pitämään auki myös turvallisesti.

Sekä Keskon että SOK:n liikkeissä on varauduttu mahdolliseen viikonlopun ostosryntäykseen jo torstaina, jos lakko toteutuu.

Keskon viestintäjohtaja Paavo Moilasen mukaan lakko voi vaikuttaa myymälöissä vielä ensi viikollakin.

- Kun nämä kaupan isot varastot käyvät hitaammilla kierroksilla perjantaina, niin siitä voi seurata joitakin pieniä tuotepuutteita ensi viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.