Mainos

Kaupallisten tv-kanavien toimilupamaksut alenevat

Kaupallisten kanavien Yleisradio Oy:lle maksamat toimilupamaksut muuttuvat. Analogisen televisiotoiminnan toimilupamaksu puolittuu ja digitaalisen televisiotoiminnan harjoittajat vapautuvat maksusta kokonaan ensimmäisenä toimilupakautenaan.

Hallitus päätti viestintämarkkinoita koskevan lainsäädännön muutosesityksestä tänään. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle huomenna.

Toimilupamaksujen muuttamisella edistetään televisiokanavien toimintaedellytyksiä. Yleisradion toimintamahdollisuuksia parannetaan siten, että yhtiö voi tarjota julkista palvelua myös muissa kuin televisio- ja radioverkoissa. Tulevaa rahoitusvajetta on tarkoitus myöhemmin paikata korottamalla kansalaisten televisiomaksua vuodesta 2004 lähtien.

Liikenne- ja viestintäministeriö haluaa esityksellä vahvistaa tietoyhteiskuntapalvelujen saatavuutta eri verkoissa, laajakaistan leviämistä ja alueellista tasa-arvoa. Samalla parannetaan sisällöntuottajien asemaa.

Uudistuva viestintämarkkinalaki sääntelee kaikkia televerkkoja, myös televisio- ja radioverkkoja. Esityksen tavoitteena on, että tietoyhteiskuntapalvelujen tarjoajilla olisi samat oikeudet ja velvollisuudet riippumatta siitä, minkä verkon välityksellä palveluita tarjotaan.

Muutokset ovat osa viestintämarkkinalainsäädännön kokonaisuudistusta. Uudistus tehdään kahdessa vaiheessa, joista nyt annettava hallituksen esitys on ensimmäinen. Toisessa vaiheessa on muun muassa tarkoitus tehdä uuden perustuslain edellyttämät muutokset ja panna täytäntöön Euroopan yhteisön uudet sähköisen viestinnän direktiivit.

Nyt ehdotettujen muutosten on tarkoitus tulla voimaan 1.7.2002.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.